2020. február 18. kedd
Likefestoon / Aktuális / Vers- és prózamondó a névadó emlékére

Vers- és prózamondó a névadó emlékére

Mára már hagyománnyá vált Dél-Békésben, hogy minden év februárjában vers- és prózamondó versenyt hirdet az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár, tisztelegve ezzel a könyvtár névadója előtt. Február 3-ig várják a nevezéseket.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva, író és irodalomszervező névadója előtt tisztelegve, születésének évfordulója alkalmából idén is Justh Zsigmond vers- és prózamondó versenyt hirdet az orosházi könyvtár,  ebben az esztendőben február 13-án rendezik meg a programot. A versmondók két kategóriában nevezhetnek: 9-10., illetve 11-14. évfolyamos középiskolás diákok, egy iskolából kategóriánként 2-3 jelentkezőt várnak.

Minden tanulónak kötelezően két művel, egy világirodalmi és egy magyar irodalmi alkotással kell neveznie a versenyre február 3-ig a könyvtár honlapján található jelentkezési lap kitöltésével, melyet személyesen vagy postai úton a Justh Zsigmond Városi Könyvtár címére kell eljuttatni.

Az elmúlt évek során Békés és Csongrád megye középiskoláiból is érkeztek versenyzők színvonalasan előadott versekkel, prózai művekkel. A szervezők szeretnék, ha idén is minél többen megtisztelnék rendezvényt, méltó emléket állítva a Justh Zsigmondnak.

Földesi Szandra

Fotó forrása: Justh Zsigmond Városi Könyvtár

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.