2018. október 20. szombat
Likefestoon / Aktuális / Végegyházán barangolt a mikulás

Végegyházán barangolt a mikulás

Immár tizenegyedik alkalommal került sor a Barangoló Közhasznú Egyesület legnagyobb jótékonysági rendezvényére, a Barangol a Mikulásra. Akárcsak az előző tíz alkalommal, most is a végegyházi csemetéket kereste fel a nagyszakállú, felpakolt puttonyában sok-sok ajándék rejtőzött.

Az akció a már megszokott módon egy hónapja indult, az adományok összegyűjtésével. Az egyesület arra kérte a település lakóit, gyűjtsék össze a feleslegessé vált játékokat, könyveket, hogy a mikulásuk minél nagyobb zsákkal mehessen a gyerekekhez. Ebben az esztendőben rekord mennyiségű ajándék gyűlt össze a nagylelkű felajánlóknak köszönhetően.

– Évről-évre tapasztaljuk, megvan az emberekben a jó szándék, a segíteni akarás, főleg akkor, ha a gyűjtés jó célt szolgál. Mi is szolgálhatna jobb célt, mint mosolyt varázsolni a gyerekeink arcára, emlékezetessé téve az ünnepet. Az idei évben nemcsak az adományok mennyisége volt rekord, hanem a megajándékozott gyermekek száma is, hiszen 61 család 134 gyermeke kapott ajándékot a barangoló mikulásától – osztotta meg a részleteket hírportálunkkal Horváth László, a Barangoló tagja.

Megtudtuk, az elmúlt évben már két mikulásunk barangolt, és az idén sem lett másként, hiszen a télapó idős már, nem bírja a nagy terhelést, ezért szükség van még egy télapóra, amit a télapó ellátó vállalat – elismerve a végegyházi kérés jogosságát – biztosított a település számára. A mikulásnak szüksége van rénszarvasra, krampuszra és egy segítőre, aki folyamatosan előkészíti a csomagokat, így összesen a két mikulással nyolc önkéntes járta az utcákat, hordta a csomagokat.

– Az idei évben is nagy sikerrel tudtuk megvalósítani az akciót, a gyerekek örömmel várták a mikulásokat, énekeltek, meséltek, verset mondtak, rajzokat készítettek nekik, és természetesen megígérték, hogy még az idei évnél is jobban fognak viselkedni. A mikulások szerint Végegyházán nincsenek rossz gyerekek, legfeljebb néhány csintalan csemete, de ők is megígérték, hogy jók lesznek, legalábbis karácsonyig – számolt be Horváth László.

A nagy ajándékozási akció minden évben december ötödikén, délután négykor indul, és addig tart, amíg az összes csomag gazdára nem talál. A Barangol a Mikulás az egyesület egyik legrégebbi és legsikeresebb akciója.

Fotók forrása: Barangoló Közhasznú Egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.