2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / VB: Érmekkel térnek haza a battonyai taekwon-dosok

VB: Érmekkel térnek haza a battonyai taekwon-dosok

Véget ért a 2017-es Ifjúsági és Felnőtt ITF Taekwon-do Világbajnokság, ahol Mezei Nikolett, Juhász Ábel és Tóth Balázs is dobogóra állhatott, ezzel tovább mélyítve a város, a térség, illetve hazánk hírnevét. Hazatérve kicsit szusszannak, és máris a következő kihívásra készülnek.

Eredményesen zárult a Barátság Sportegyesület sportolóinak az Ifjúsági és Felnőtt ITF Taekwon-do Világbajnokság, hiszen Mezei Nikolett a -65kg ifjúsági küzdelem kategóriában aranyérmet, vagyis Világbajnoki címet szerzett csütörtök délután, míg Juhász Ábel és Tóth Balázs csoportban bronzérmet zsebelt be speciáltechnikai törésben. Edzőjük azt mondja, stabil teljesítményt nyújtottak a fiúk mindvégig, néhány hiba kivédésével akár a második helyet is megszerezhették volna Dublinban.

– Bebizonyítottuk, hogy a magyar válogatottnak igenis helye van a Világbajnokságon. Sajnos felnőtt kategóriában nem sikerült érmet szerezzünk, de hatalmas élmény volt a világ legjobbjai ellen szőnyegre lépni. Nagyon örültünk a lehetőségnek, és köszönjük mindenkinek a belénk vetett bizalmat – emelte ki hírportálunknak Rádai Imre, edző és versenyző.

Megtudtuk, már jövőbeni terveik is megvannak. Nincs megállás, rövid pihenő után máris megkezdik a felkészülést a 2018-as kihívásokra, ilyen például a Magyar Bajnokság, az Európa Bajnokság, illetve a Sydneyben rendezendő Világkupa, de számos nemzetközi versenyt is rögzítettek már a naptárban, épp úgy, mint a 2019-es Világbajnokságot, melynek Németország ad majd otthont.

Fotó forrása: Barátság Sportegyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.