2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Várakozáson felüli főszezon Gyopárosfürdőn

Várakozáson felüli főszezon Gyopárosfürdőn

Sikeres nyári szezon tudhat maga mögött Orosháza-Gyopárosfürdő. A vendégek és a vendégéjszakák száma jelentősen nőtt, míg a turizmushoz kapcsolódó attrakciók, szálláshelyek és szolgáltatások bevételei, mutatói is emelkedtek.

A fürdő látogatottsága 20 százalékkal emelkedett a főszezon tekintetében, többen vették igénybe a fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatásokat is. Az önkormányzati tulajdonú kempingek (faház kemping és lakókocsis kemping) látogatottsága 2,5-szeresére emelkedett. A javuló tendenciát a szálláshelyek is érezték, jól teljesítettek mind a szállodák, mind a magánszálláshelyek a fürdőnegyedben. A júniustól augusztusig terjedő vizsgált időszakban a KSH legfrissebb jelentése szerint Gyopárosfürdőn eltöltött vendégéjszakák száma 30 százalékkal, a vendégek száma 27 százalékkal növekedett 2016. évhez képest.

A Dottó kisvonat nagy sikernek örvendett idén is: „Dottó-Ottó” június 16-tól szeptember 3-ig minden nap közlekedett, melynek során több mint harmincezren vették igénybe. A “kisvonat” bevezetése megnyitotta a kaput a belváros és Gyopárosfürdő között, így az ide látogató vendégek felfedezhetik segítségével a főteret és az egész turistanegyedet az útvonalon. Sajnos az Alföld Gyöngye Kalandpark nem volt ilyen szerencsés helyzetben, hiszen a júniusi-és auguszusi vihar által okozott károknak köszönhetően átmenetileg kénytelenek voltunk bezárni az idei évre.

A fenti statiszikai mutatók emelkedéséhez nagyban hozzájárult az idén júniusban induló online kampányunk, illetve az ehhez kapcsolódó egyéb marketingelemek is, melynek „zászlóshajója” egy négy évszak videó volt, mintegy 1,7 millió felhasználó megtekintésével. Ugyanakkor az időjárás is kedvezett számunkra, hiszen egy forró nyári időszakban szívesebben indulnak el a turisták a fürdőnegyed irányába. – olvasható Kiss László, a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület elnökének évértékelő tájékoztatójában. 

A rendezvénypaletta is bővülni látszik, hiszen az idei évtől ad otthon Orosháza az ország egyik legnagyobb létszámú spirituális táborának egy héten keresztül, illetve hajómodellező világversenynek is helyszínéül szolgált a fürdő. Mindemmellett a helyi és regionális értékeket igyekeznek felvonultatni fesztiváljaikon és színpadi attrakciókkal a hétvégi fürdőzést színesítettik a strandolók számára.

A 2016-ban bevezetett animátor szolgáltatás is közkedvelt volt, melynek keretén belül felnőtt- és gyermekprogramokat, vízi tornákat, játékos vetélkedőket és kézműves foglalkozásokat tartottak a fürdő kollégái.

A szolgáltatások és kommunikációnk hatékonysága a határon túl is mérhető, a külföldi mutatók száma emelkedett: 31%-al több vendég, 69%-al több vendégéjszakát töltöttek el Gyopároson az idei évben.

A munkát az év végéig hasonló kreativitással és intenzitással kívánjuk folytatni, az őszi-téli időszakra határon túli reklámkampánnyal készülünk, mellyel párhuzamosan beindítjuk legkiemeltebb szolgáltatásunkat a szaunaszeánszokat, továbbá a „Családi Csobbanás Gyopárosfürdőn” nevű rendezvénysorozatunkat. – számolt be a további tervekről az elnök.

Ezen eredményeket kiválóan tükrözi az is, hogy “Az Év Fürdője” veresenyen kategóriánkban a III. helyezést értek el a vendégek szavazatai alapján.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.