2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Változatos programok a mezőhegyesi Magyar Sportló hétvégén

Változatos programok a mezőhegyesi Magyar Sportló hétvégén

A holnapi napon veszi kezdetét a Magyar Sportló hétvégéje, az idén 230 éves Mezőhegyesi Ménesben. A három napos rendezvényen a színes lovas programok mellett fellép Wolf Kati és Márió is, a Múzeumok Éjszakáján a kultúra kedvelőinek kedveskednek.

Holnap három napos lovas ünnep veszi kezdetét Mezőhegyesen. Díjugratással, koncertekkel és múzeumok éjszakája programsorral készül a dél-békési város a hétvégére.

Az események minden nap délelőtt 9 órakor kezdődnek a díjugrató versenyekkel. A 7 éves, vagy annál idősebb kancák és mének díjugrató versenye, az 5, 6, 7 éves magyar tenyésztésű lovak díjugratója folyamatosan zajlik, az első két napon a selejtezőkkel, vasárnap a döntőkkel. Pénteken és szombaton 17 órától, a 3 és 4 éves kancák vizsgája látható, pénteken a küllemet, szombaton a szabad ugrást szemlélik a bírák.

A lovas programok mellett zene és kultúra várja a kilátogatókat. Pénteken este fellép Wolf Kati és Márió, akiket négy DJ követ tűzzsonglőrökkel, lasershow-val és hidegfüst ágyúval. Szombaton a Múzeumok Éjszakája programjai szórakoztatják a megjelenteket 17 órától. Megtekinthetik a Biatorbágyi Fotóklub Csodás lovak-lovas csodák című kiállítását, amit Szabó Zsuzsa, a Békés Megyei Lovas Szövetség elnöke nyit meg. Emellett 13 állandó kiállítás, éjszakai városnézés, családi vetélkedő, kézműves foglalkozások is lesznek, a gyerekeknek pedálos moszkvics versennyel és videó játékokkal készülnek. Este 20 órától koncertet ad a Nimfa Quartet és a QuarKtett blues, 22 órától a Katolikus Egyházközség tárgyi emlékei a régmúltból állandó tárlata nyitja meg kapuit a Szent György Római Katolikus Templom oratóriumában, amihez gospel koncert kapcsolódik. A programok többsége a múzeumban és környékén kerül megrendezésre.

Juhász Ádám

Fotó: Mezőhegyesi Állami Ménes Kft.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.