2020. január 29. szerda
Likefestoon / Aktuális / Újabb támogatás a Barangolónak

Újabb támogatás a Barangolónak

A Barangoló Közhasznú Egyesület a támogatásoknak köszönhetően továbbra is a megszokott színvonalon tudja biztosítani szolgáltatásait, és üzemeltetni a Barangoló Közösségi Házat. Betöltve hivatását, amely nem más, mint folyamatosan lehetőséget biztosítani a közösségi életre, az együttműködésre és a szabadidő hasznos eltöltésére.

A Barangoló Közhasznú Egyesület az év elején nyújtotta be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz mind a működési, mind a szakmai pályázatát. Az elmúlt héten megtörtént a pályázatok eredményhirdetése, amely kedvező eredménnyel zárult a végegyháziak számára. A civileket támogató alap Közösségi Környezet Kollégiuma összesen 2.500.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az egyesületet. A két forrás együttesen lehetővé teszi, hogy a tervezett programjaikat megvalósítsák, egyben lehetőségük van arra, hogy tovább vihessék azt a hagyományt, hogy alapszolgáltatásaikat térítésmentesen nyújtsák mindenki számára.

– A civil szervezetek életében elengedhetetlen, hogy a meglévő pályázati lehetőségeket kihasználva pályázzon működési és szakmai területen egyaránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyesületünk, a Barangoló Közhasznú Egyesület civil pályázatának elbírálása után a kiíró döntése alapján támogatást nyertünk – hangsúlyozza Horváth Judit, az egyesület vezetője.

Megtudtuk, a támogatás egyben biztosítja az ügyviteli munka színvonalának fenntartását, a szolgáltatások anyagszükségletét, valamint a szükséges állagmegóvási feladatok elvégzésének fedezetét. A meglévő technikai eszközeiket is fejleszteni tudják a Barangolósok, többek között a felújítás után újra nyitó közösségi ház bútorai is megújulnak.

– A NEA-KK-18-SZ-0162 azonosító számú pályázatunk 1.300.000 forintos támogatása a civil szakmai munka erősítését szolgálja. Ennek a támogatásnak a segítségével megkezdhetjük a Dél-Békési Civil Szövetség életre hívását. A szövetség egy non formális, laza együttműködési lehetőség, amely a politikai irányoktól mentesen végzi tevékenységét. Elsődleges célja a közösségfejlesztés, a környezet és természetvédelem, a kultúra, a szociális és a helytörténet területén tevékenykedő civil szervezetek közötti együttműködések koordinálása. A szervezet lehetőséget kíván adni az erőforrások egyesítésére, a közös érdekérvényesítésre, és a szervezetek hatékonyabb működésére, térségünk érdekében.   Meg kívánjuk teremteni egy független, a civil társadalom érdekeiben működő média lehetőségét. A média megjelenések fontosságát nem kell ecsetelnünk, ezért a tervezett programban fontos szerepet kap a civil média létrehozása. Az első lépés a Dél-békési Barangoló civil hírportál létrehozása lesz, amelyet szeretnénk a szervezetek eseményeinek, programjainak tudósításaival feltölteni – osztja meg a részleteket Horváth Judit.

Az egyesületi vezető elmondása szerint a tervezett szövetséghez programok is kapcsolódnak, létre kívánják hívni a Dél-Békési Civil Találkozót, amely lehetőséget ad a szervezeteknek a bemutatkozásra, a nagyközönség elé lépésre. A rendezvényt minden évben más településen szerveznék meg a helyi szervezetekkel együttműködve.

A civil szervezetek támogatása segítség a szervezeteknek a működéshez és szakmai munkához. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai így komoly lökést adnak minden évben a hazai civil társadalomnak, ezen keresztül pedig a közösségeknek is.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.