2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Újabb milliárdok a dél-békésiek intézmény-fejlesztésére

Újabb milliárdok a dél-békésiek intézmény-fejlesztésére

Problémák adódtak a térség önkormányzatainál a beruházások kapcsán, azonban az összefogás által sikerült megoldást találni az országgyűlési képviselő közbenjárásával.

A közelmúltban Battonyán ülésezett a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának Tanácsa, az eseményen jelen volt Simonka György országgyűlési képviselője is, aki felé több kérést is intéztek a településvezetők, többek közt problémaként említették a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program beruházásainak megvalósítását. A források ugyan az önkormányzatoknál vannak, viszont a kivitelezést számos pályázat esetén nem tudják megkezdeni az építőanyag-árak és a munkabérek emelkedése miatt.

– A legutóbbi dél-békési társulási ülésen kért fel a polgármesterek grémiuma, hogy a megyei közgyűléssel közösen tegyünk valamit, mert a két évvel ezelőtt benyújtott pályázatok költségvetése mára már nem aktuális, 10-20 %-kal emelkedtek az építőanyag-árak és a munkabérek is – nyilatkozza Simonka György.

Megtudtuk, úgy tűnik, sikerült megoldást találni, amelyről a polgármestereket is tájékoztatták a Megyeházán.

– A megye az irányító hatóságnál, jó magam pedig a minisztériumoknál lobbiztam azért, hogy az önkormányzatainak szükséges pluszforrások rendelkezésre álljanak – amennyiben a szükséges alátámasztó dokumentációkat be tudják mutatni – az orvosi rendelők, óvodák, kerékpárutak, ipari parkok, közterek építéséhez-korszerűsítéséhez – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.