2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Újabb mérföldkő a kovácsházi óvoda életében

Újabb mérföldkő a kovácsházi óvoda életében

A pedagógusok kiváló tehetséggondozást végeznek, ezt a napokban országos szakértők is alátámasztották.

Ahogyan arról korábban már olvashattak nálunk, a decemberi ünnepeket megelőzően Európai Tehetségpont lett a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde. A tehetségpont a Négy Évszak nevet kapta. Az óvodapedagógusok ezt követően több olyan felkészítőn vettek részt, amely hozzásegítette őket az akkreditációs on-line felület szakszerű kitöltéséhez. A felületen elvégzett munka és a felület lezárása után tehetséggondozással foglalkozó országos szakértők érkeztek az óvodába.

Nagy Jenőné és Papp Lászlóné látogatása során a mezőkovácsháziak bemutatták a tehetséggondozó munkájuk során használt dokumentumokat.

– A tehetségek beazonosítását szolgáló, általunk kifejlesztett „Fejlődésem lépései” fejlesztési naplónk elnyerte a szakértők elismerését. Ezután megtekintették a beválogatásra használt szintén saját fejlesztésű szempontsort, műhelynaplót, hatásvizsgálatokat, illetve fényképeket és videót is mutattunk tehetséggondozó munkánk hatékonyabb megismeréséhez. A szakértők betekintést nyertek a szülőknek és kollégáknak megtartott tanácsadásainkba, továbbá a tehetséggondozásban együttműködő széles partneri hálózatunkba – részletezte hírportálunknak Szedlacsekné Farsang Margit intézményvezető.

A dokumentumok, fényképek, videók megtekintése után a szakértők jegyzőkönyvben rögzítették tapasztalataikat.

– A jegyzőkönyvet mi is elolvashattuk, a sok-sok pozitív megállapítás utolsó sora: „Javasoljuk a tehetségpontot az akkreditált kiváló tehetségpont címre”. Nagyon büszke vagyok kollégáimra, főként Szűcs Judit szakmai munkaközösség vezetőre, aki az akkreditációs felkészülés oroszlán részét vállalta magára – tette hozzá.

Megtudtuk, a címet március 24-én, Budapesten ünnepélyes keretek között veszik át.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.