2019. június 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Újabb mentőautók állnak szolgálatba

Újabb mentőautók állnak szolgálatba

Országos szinten is jelentős a mentőszolgálat fejlesztése, melynek négy esztendeje térségünk is részese. Új mentőállomások, új mentőautók – mind-mind a mentősökért és a betegekért. A térség országgyűlési képviselője azt mondja, nincs megállás, folytatják a munkát a dél-békésiekért.

2018-ban újabb 117 mentőautót állít forgalomban a kormányzat, ebből húsz már a héten megkezdte szolgálatát. Az ünnepélyes átadón az emberi erőforrások minisztere közölte, az idei beszerzésnek köszönhetően az utakon futó kocsik mindegyike korszerű jármű lesz, tehát 7 évesnél idősebb mentőautó csak tartalékállományban állhat.

Ugyanakkor az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy tavaly, ugyancsak kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzéséről döntöttek; ezek az új gépkocsik folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba az ország különböző mentőállomásain. Hozzátette: ezek közül 120 új mentőautó állt már forgalomba. Balog Zoltán kiemelte, az idei beszerzést is figyelembe véve 2010 óta 603 új gépkocsi segíti a sürgősségi betegellátást.

A mentőszolgálat történetének legnagyobb fejlesztése zajlik országszerte, melynek 2014 óta Dél-Békés is a nyertese. A megtett lépésekről és a folytatásról Simonka Györgyöt kérdeztük.

– Térségünknek is több, a legmodernebb technikával felszerelt vadonatúj mentőautót sikerült kijárnunk Orosházára, Tótkomlósra, Mezőkovácsházára. Emellett megújítottuk a mentőállomásokat az elmúlt években, Tótkomlóson vadonatújat építettünk, és a munkát folytatjuk – emelte ki hírportálunknak Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Simonka György hozzátette, dolgoznak a további fejlesztésekért, hogy méltó körülményeket biztosíthassanak a mentősöknek, míg a bajbajutottaknak gyorsabb és hatékonyabb ellátást.

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu; Simonka György facebook

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.