2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Új rendőrségi gépjárművek érkeztek térségünkbe is

Új rendőrségi gépjárművek érkeztek térségünkbe is

Új járőrgépjárműveket adott át Békés megye rendőrfőkapitánya, a Mezőkovácsházi és az Orosházi járás is részesült a fejlesztésben.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 15-én 84 szolgálati gépjármű került. Az Audi, a Volkswagen, a Skoda, a Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át Békéscsabán.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7, 1 évről 3, 2 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fotók forrása: police.hu

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.