2018. április 22. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Új program: út a szakmaválasztáshoz
Az új program a hátrányos helyzetű fiatalok szakmához jutását támogatja.

Új program: út a szakmaválasztáshoz

A Nemzetgazdasági Minisztérium két új foglalkoztatási programot indít: az Út a szakmaválasztáshoz című program keretében a hátrányos helyzetű fiatalok szakmához jutását támogatják, a helyi önkormányzatokat pedig abban segítik majd, hogy a nyári szünidőben diákokat alkalmazhassanak.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: az Út a szakmaválasztáshoz programra – amelybe 6-8 ezer, elsősorban roma fiatalt terveznek bevonni – 6 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerint az Út a szakmaválasztáshoz program jól egészíti ki a már futó programokat, így az úgynevezett MACIKA ösztöndíjakat, amelyek az általános iskolától az egyetemig kísérik a tanulásban a halmozottan hátrányos helyzetűeket – tudatta az MTI.

Képünk illusztráció. Fotó forrása: merreviszazut.hu

Szerzőnk: Admin

Nézze meg ezt is!

Folytatódik a toborzás Dél-Békésben is

A következő napokban rendezvényen, bevásárlóközpontban és is várják a határvadász hivatás iránt érdeklődőket a rendőrség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.