2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Új nyelvi lektor érkezett a tudás várába

Új nyelvi lektor érkezett a tudás várába

A korábbi évekhez hasonlóan idén is angol nyelvi lektor érkezett a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskolába, annak érdekében, hogy a járási székhelyünk középiskolájának diákjai minél magasabb szintre fejleszthessék angol tudásukat, kommunikációs és szóbeli képességeiket.

A Magyarországért rajongó pedagógusnak még a neve is hazánkból ered, hiszen “ősanyánk” Emese nevének angolosított változatát viseli. Emeshea Martha Petty elmondta, Corvallis, Oregon-ban született, de gyermekkorának egy részét – mintegy öt évet – országunkban töltötte 1990 és 1995 között. A Pepperdine Egyetemen tanult a kaliforniai Malibuban, ahol német-teológia szakos főiskolai oklevelet szerzett, míg a mesterképzést Azusában, az Azusa Pacific University-n végezte el angoltanári szakon 2007 és 2009 között.  Az első munkahelye is a Kárpát-medencében, mégpedig egy csepeli iskolában volt 2007-ben, ahol 2010-ig dolgozott.

Miss Petty arról is beszámolt, ő és szülei is rajonganak a magyar kultúráért, kedvenc magyar műve Gárdonyi Géza Egri Csillagok című kötete. Emellett a hazai ízek is elnyerték tetszését. Mint mondta, tervei szerint egy évet biztosan Kovácsházán kíván tölteni, hiszen a dél-békési város történelme, közösségi élete és kultúrája is érdekli, a rendezvényeket rendkívül színesnek és érdekesnek tartja. Legutóbb szeptember 3-án Pintér Béla reformátuskovácsházi koncertjén vett részt, emellett rendszeresen látogatja a baptista imaházat.

Elmondása szerint, nem tudni, meddig marad az országban, de reméli, hogy minél tovább, és hogy maradandó élményekkel fog majd távozni a hazájába.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.