2018. december 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Új eszközöket kapott a Kunágotai Mentőállomás

Új eszközöket kapott a Kunágotai Mentőállomás

A támogatás által a bajba jutott gyerekek folyadékpótlását, gyógyszerellátását és állapotfelmérést is magasabb szinten tudják majd elvégezni a mentőállomás vezetője szerint. Több mint 400 ezer forint értékben érkezett eszköz a dél-békési 24 órás mentőautóba.

A gyermekek gyógyulásában a megfelelő orvosi ellátás mellett rendkívül fontos szerepet játszanak az innovatív eszközök és az a környezet, ahol a vizsgálat és a gyógyulás történik – vallja ezt David Moucheront, a K&H vezérigazgatója. Ezért a bankcsoport Gyógyvarázs című programjának keretében idén is meghirdette területi pályázatát, ahol október 19-ig a gyermekek mindennapi gyógyulását, jobb közérzetét elősegítő műszerekre és szolgáltatásokra pályázhattak a magyarországi kórházak, mentőállomások, védőnői szolgálatok, valamint gyermek háziorvosi rendelők.

A pályázatokat elbírálták, a tizennégy nyertes közt ott van a Kunágotai Mentőállomás is, mely több mint 400 ezer forint értékű eszköztámogatást kapott a program keretében.

– A program keretében a gyermekgyógyászattal foglalkozó intézmények, azok közül is leginkább a hátrányos helyzetű térségekben lévőekre fókuszálnak. Kunágota a halmozottan hátrányos helyzetűek közé tartozik, így az igény még nagyobb, ezért is részesülhettünk a támogatásban. Intraosszeális fúrót, gyermek lélegeztető ballont, infravörös sugarú lázmérőt, vénaszkennert és pulzoximétert kapott az állomás, az eszközöket hétfőn, ünnepélyes keretek között vettük át Budapesten – tájékoztatta hírportálunkat a mentőállomás vezetője.

Farkas Károlytól megtudtuk, a műszerek már szolgálatba is álltak a hét során, a 24 órás rohamkocsiban kaptak helyet. A vezető azt mondja, a támogatás által a bajba jutott gyerekek folyadékpótlását, gyógyszerellátását és állapotfelmérést is magasabb szinten tudják majd elvégezni.

A bank a Gyógyvarázs program során a mostani adománnyal együtt már 183 alkalommal segítette az Országos Mentőszolgálatot, több mint 82 millió forint értékű műszerrel.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.