2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Új életre kelhet az SOS Gyermekfalu Battonyán

Új életre kelhet az SOS Gyermekfalu Battonyán

A Dél-Békés fejlesztését hivatott koncepció, a Calendula Tervben kimunkált program továbbgondolásán dolgoznak a battonyai városvezetés, a Békéscsabai Tankerületi Központ szakemberei, és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa képviselői. Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György a február 7-i egyeztetést követően hangsúlyozta, szeretnék, ha az épületegyüttest a tankerület főleg táboroztatásra, képzésekre, és humánerőforrás-fejlesztésre hasznosítaná.

2015 nyarán költözött Battonyáról Orosházára a gyermekfalu, a korábbinál önállóbb életre nyújtva lehetőséget az első hazai integrált gyermekfaluban. A határ menti településen azóta hasznosításra, értékesítésre vár a lakóházakból, kiegészítő épületekből, irodaházból álló, illetve szabadidős, közösségi tereket magába foglaló komplexum.

Battonya vezetői a Calendula Terv alkotóihoz fordultak, hogy a térség komplex felzárkóztatása és fejlesztése keretében megfelelő megoldást találjanak az épületegyüttes hasznosítására.

– Azon dolgozunk, hogy az SOS Gyermekfalu újra élettel teli, és gyerekzsivajtól hangos legyen. Szeretnénk, ha az épületegyüttest a tankerület főleg táboroztatásra, valamint képzésekre, és humánerőforrás-fejlesztésre hasznosítaná – emeli ki Simonka György hozzátéve, óriási jelentősége lehet a térségben annak, ha az SOS Gyermekfalu új életre kel.

A „Calendula Szövetség” munkacsoportjai többféle tervet, elképzelést dolgoztak ki a hasznosításra, a tárgyalások a célegyenesben tartanak, a dél-békési és battonyai környezet pedig minden szükséges feltételt tud biztosítani – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A témával kapcsolatban megkérdeztük Battonya polgármesterét, aki hírportálunknak elmondta, nagy öröm számukra, hogy nem marad üresen az épületkomplexum, mely jelentős része a városnak.

– Ékes pontja Battonyának a gyermekek számára kialakított falu, ezért fel kell újítani, élettel kell megtölteni, nem szabad hagynunk, hogy tönkre menjen. Képviselő úrral és számos szakemberrel közösen dolgozunk az ügy érdekében a Calendula Terv keretében, úgy vélem, a megkezdett munkával értéket teremthetünk a térségben, ezzel a gyermekeknek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget, míg a felnőtteknek munkahelyet biztosítunk – emelte ki a városvezető.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.