2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Tűzoltók a Tisza Kálmán suliban

Tűzoltók a Tisza Kálmán suliban

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei is kiveszik a részüket a középiskolásoknak szervezett nyári rendészeti táborok programjainak szervezéséből. Június 16-án Békésen sajátíthatták el a sugárszerelés és a buzgár-elfogás alapvető fogásait, 17-én pedig hatósági témában kaptak tájékoztatást a diákok.

A rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem feladatrendszerével, működésével is ismerkednek a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény tanulói ezen a héten, a kilencedik évfolyamosok ugyanis rendészeti táborban töltik szabadidejük egy részét. Június 16-án délelőtt Zahorán Gyula, Szegedi Jenő és Gyurkó László előadásait hallgatták meg a fiatalok, a békési önkormányzati tűzoltó-parancsnokság vezetője, a békéscsabai kirendeltség polgári védelmi felügyelője és a békési katasztrófavédelmi megbízott a szerelési alapismeretekről, valamint a polgári védelmi szakterület legfontosabb feladatköreiről beszélt a táborozóknak.2

A délutánt már a szabadban töltötték a diákok, tanulmányozhatták a tűzoltók szakfelszerelését, majd tökéletesíthették sugárszerelési és buzgár-elfogási tudásukat.

Június 17-én Bódi Csaba tűzoltó százados, hatósági osztályvezető Békéscsabán, a Szent Györgyi Albert középiskolában tartott előadást fiataloknak. A szakember a nyár veszélyeiről, a szabadtéri rendezvények megtartásának rendjéről, az égetés feltételeiről, valamint a szórakozóhelyek ellenőrzéséről is beszélt a diákoknak.

Kiss Réka

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Gyurkó László tű. főhadnagy

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.