2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Triál: Sikeresen zárták a rangos versenyt

Triál: Sikeresen zárták a rangos versenyt

A közelmúltban Püspökladányban adtak számot tudásukról és tehetségükről az orosházi triálosok. A rangos versenyen ezúttal Kovács Péter és Szőke Krisztián is dobogóra állhatott.

Nemzetközi volt a mezőny az Extreme Bike Day 2.0 megmérettetésen, hiszen a hazai indulók mellett Romániából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A két napos verseny igen rangosnak számít a triálosok körében, az orosházi fiúk is nagy erőkkel készültek a neves megmérettetésre.

– A vasárnapi verseny előtt még lehetőségünk volt egy utolsót edzeni. A megmérettetésen három különböző szakág, triálosok, monociklisek és a BMX-flatland képviselői is részt vettek, melyre még nem volt példa korábban. – osztotta meg hírportálunkkal Pocsai Richárd.

Szőke Krisztián kezdő kategóriában versenyzett és annak ellenére, hogy mindösszesen második megmérettetésén vett részt, a dobogó második fokára állhatott. Teljesítménye alapján bizakodó lehet az országos bajnokságot illetően is.

Pocsai Richárd ez alkalommal már a felnőtt korcsoport népes mezőnyében versenyzett. 15 ellenfele akadt, továbbá helyzetét még az is nehezítette, hogy kölcsönkerékpárral teljesítette versenyszámát. Ennek ellenére az előkelő 6. helyen végzett.

A junior kategóriájú nevezőket létszámhiány miatt a felnőttekhez sorolták, így Csanda Dorián is a nála idősebbek között mértette meg magát. Elvárásainak megfelelően a középmezőnyben fejezte be a versenyt.

A senior kategóriájú Kovács Attilának se sokan múlt a dobogó, időbeli különbség miatt a negyedik helyen végzett.

Kovács Péter már a korábbi versenyeken is megmutatta bravúros tehetségét, ezúttal is remek formában volt. Elit kategóriában első orosháziként szerzett dobogós helyezést. Csupán egy legyőzője akadt, a hússzoros országos bajnok, Guiness-rekorder személyében.

Az extrém sportolók nem állnak le, máris a következő versenyükre készülnek. Terveik között szerepel egy orosházi helyszínű triálverseny megszervezése is.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.