2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Tréning a fiatalok érdekérvényesítéséért

Tréning a fiatalok érdekérvényesítéséért

Ifjúsági bál, 24 órás sportnap, szórakozóhelyek – többek között ezek a témák is helyet kaptak a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskolában a közelmúltban lezajlott kétórás tréningen.

A Szövetség a Mezőkovácsházai Járás Ifjúságáért és az alakulóban lévő helyi GYIÖK meghívására érkezett a Jeune Courage – Közösség az ifjúsági érdekérvényesítésért informális csoport két önkéntese, Fazekas Anna szociológus, a szerveződés vezetője és Kepenyes Kitti, a Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium tanulója, az iskolai és Békéscsabai Diákönkormányzat aktív tagja a Hunyadi János Középiskolába.

A Jeune Courage érdekképviseleti workshopján közel negyven középiskolás diák vett részt. Az igazán izgalmas és interaktív projekttervezés mozgatott meg leginkább mindenkit. Az ifjúsági bál, 24 órás sportnap, szórakozóhelyek, koncertek, oktatási kérdések egyaránt helyet kaptak az aktuális témák között. – tudtuk meg a Szövetség beszámolójából, amelyből az is kiderült, hogy bíznak abban, hogy a fiatalok az ötletelés nyomán a cselekvéshez is kedvet kapnak.

A SZÖMJI több programot is megvalósított a Hunyadi János Középiskolában, többek között a közelmúltban szevezték meg és bonyolították le a helyi focikupa díjátadóját.

– A szárnyait tavalyelőtt bontogató és tavaly megvalósult kezdeményezés, a SZÖMJI szakmai műhely első akciója volt a díjátadó megszervezése, amely során a sportolni vágyó fiatalok édességcsomagot kaptak, a helyben és környéken élő civilek jóvoltából. – mondta el Matuz Ádám, a SZÖMJI társelnöke.

Fotó: illusztráció

 

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.