2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / További könyveket és könyvespolcot várnak

További könyveket és könyvespolcot várnak

Új kezdeményezéssel köszöntötték az új évet az Orosházi Kórházban, könyvtárat alakítottak ki a fekvőbetegeknek. Az ötletet Gyopárosfürdő adta, ahol már régóta van mini könyvtár a fürdővendégek részére. Aki pihenni és kikapcsolódni szeretne, az ott tartózkodás idejére kölcsönvehet egy-egy könyvet.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Orosházi Kórház új kezdeményezésként könyvtárat alakított ki a betegei részére. A feljánlóknak köszönhetően máris jelentős könyvállomány gyűlt össze.

– A kórház könyvtára eddig csak orvosi szakirodalmat tartalmazott, szórakoztató vagy szépirodalmi könyveink nem voltak. Mostantól viszont ezek is elérhetők, hiszen hála a sok felajánlónak, máris több mint 200 kötet áll rendelkezésre. Az pedig külön öröm, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója is felajánlotta segítségét, így onnan is érkeztek kiváló könyvek és könyvespolc is – mondta az ötletgazda, Greksza Lászlóné ápolási igazgató.

A könyvek egy része már elérhető a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon, ahol hosszú ápolási idejű betegek tartózkodnak, így ott nagyobb lehet az igény a pihenőidő hasznos eltöltésére. Az ezt követően beérkező kötetek a hatodik emeleti belgyógyászatra kerülnek majd.

Elsősorban jó állapotban lévő szórakoztató és szépirodalmi könyveket várnak az adományozóktól, amit a szakrendelő 3. emeletén, az ápolási igazgatáson fogadnak. További segítség lenne a kórház számára, ha valaki felajánlaná feleslegessé vált könyvespolcát a könyvek elhelyezésére.

Forrás: Orosházi Kórház hivatalos oldala

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.