2018. december 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Tovább erősítve a közös munkát

Tovább erősítve a közös munkát

Több ezren mondták már el véleményüket Dél-Békésben annak az igényfelmérésnek a keretében, melyben a lakosság álláspontját kérik ki számos kérdésben: az iskolák, óvodák, egészségügyi, szociális intézmények felújítása, vagy épp közösségi jellegű, gazdasági és útfejlesztések vonatkozásában, a térségi kedvezményeket nyújtó Calendula Kártyáról, valamint a rászorulók számára napi egyszeri ingyen meleg étel lehetőségéről. A „Calendula Szövetség” napokban tartott orosházi közgyűlésén újabb tagok csatlakozási szándéka is napirendre került.

Tíz önkormányzat és négy civil szervezet jelezte csatlakozási szándékát a Dél-Békés jövőjéért összefogásban dolgozó „Calendula Szövetséghez„ – jelentette be az orosházi elnökségi ülésen, majd az azt követő közgyűlésen Simonka György elnök, aki kiemelte, mindenkit, aki közös erővel kíván dolgozni a térség, és az itt élők jövőjéért, szívesen várnak a munkához. Az új tagok hivatalos felvételére várhatóan március végén kerül sor.

Már most javában tart annak a koncepciónak a kivitelezése, melynek keretében lehetőséget nyújtanak a rászorulók számára napi egy adag ingyenes meleg étel biztosítására. A közgyűlésen elhangzott, a Szövetség felvette a kapcsolatot több, a szakmai munkához támogatást nyújtó és a végrehajtást is segítő egyházzal, Orosházán például már el is indult a konyha átalakítása, az étkező létrehozása.

Folyamatosan bővül azon elfogadóhelyek száma is, melyek csatlakoznak a várhatóan tavasszal bevezetendő térségi kedvezménykártya, a Calendula Kártya rendszeréhez.
– A legfontosabb, hogy az itt élők és az itt működő vállalkozások is megtakarításokat, kedvezményeket tudjanak elérni. Az ország egyik legjobb vásárlói kártyáját kívánjuk bevezetni a dél-békésieknek, melyet ingyenesen igényelhetnek majd – erősíti meg Simonka György szövetségi elnök, a térség országgyűlési képviselője.

A Szövetség munkájával, célkitűzéseivel kapcsolatban – az elnökség javaslata alapján – tájékoztató fórumokat szerveznek, hogy a következő időszak közös munkáját még inkább az itt élők igényeire alapozva tudják megvalósítani – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.