2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Történelmi előadásra hív a könyvtár

Történelmi előadásra hív a könyvtár

Mi volt Görgei szerepe a téli hadjáratban és a kápolnai csatában? Erre kap választ, ha január 13-án a kaszaperi könyvtárat választja.

A tavalyi siker után idén ismét ellátogat Kaszaperre Vitéz Pintér István történész-őrnagy, aki ezúttal arról mesél egy órában a résztvevőknek, mi volt Görgei tábornok szerepe a 1848-49-es szabadságharc téli hadjáratában, illetve a kápolnai csatában. Január 13-án, szerdán 15 órától mindenkit vár a kaszaperi könyvtár egy igazán színes, díjmentes történelmi előadásra.

Pozsárné Nagy Ilona, a kaszaperi Közösségi, Közművelődési Színtér és Könyvtár vezetője a Likefestoonnak elmondta, a történész előző év januárjában már járt a településen, ekkor nagy sikert aratott az előadása. Ezért gondolták úgy,  idén is meghívják Vitéz Pintér Istvánt, hogy újabb ismeretanyaggal bővüljön a kaszaperiek tudástára.

Pintér István 1959-ben született Hódmezővásárhelyen. Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar-történelem szakon, 2001-ben Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetem levelező tagozatán  történelem-kiegészítő szakot végzett.  Tagja a Vitézi Rendnek, a Trianon Társaságnak, a Csongrád Megyei Hon­ismereti Egyesületnek, a Vásárhelyi Történelmi Körnek és a Tiszántúli Történész Társaságnak. Minden évben részt vesz az Országos Honismereti Akadémia munkájában. Több ország számos településén járt már, és tartott történelmi előadásokat. Pintér István kutatói munkájának témái az 1848–49-es szabadságharc téli hadjáratában Görgei tábornok tevékenysége, valamint az első és második világháború egyes hadtörténeti vonatkozású eseményei.

A szerdai esemény plakátja ide kattintva érhető el.

Kiss Anna

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.