2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Történelmet kézbesítünk – Kunágotán is

Történelmet kézbesítünk – Kunágotán is

Jubileumot ünnepel idén a Magyar Posta, azonban az ünnepben az ügyfelekkel szeretnének osztozni, ezért értékes programokat rendeznek. Például egy utazó tárlatot is, melynek keretében egy átalakított postás autó járja az országot 5 hónapon át, és mutatja be az eltelt 150 év legkiemelkedőbb részleteit azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, például Kunágotán.

150 évvel ezelőtt, 1867-ben nyitotta meg kapuit a Magyar Királyi Posta, melynek feladata és célja az volt, hogy összekösse az embereket, és megteremtse azt a bizalmat, ami nélkül a fejlődés elképzelhetetlen. „A jövőnek címezve” jelmondattal indították útjára el a jubileumi évet, melynek keretében számos értékes programot kínálnak a hazánkban élőknek. Többek közt két időszaki kiállítást is rendeznek, ezek közül egyik utazó tárlat, a Történelmet kézbesítünk! címet viseli, mely májustól szeptemberig bejárja az egész országot.

Térségünk több településén is megjelent a minap a 18 tonnás berendezett postás autó, augusztus 3-án Kunágotán, a Bereczki Máté tér előtti parkolóban állt meg. A község lakói érdeklődéssel figyelték az eseményt, majd vették szemügyre az eltelt 150 év történéseit a Magyar Posta szemszögéből.

– A kiállítás bemutatja a magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, valamint azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika, az Augmented Reality segítségével, 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsoltuk, aki életnagyságban, szemtől szemben jelenik meg a látogatóval – vallja a helyi posta vezetője, Matyelka Andrásné.

Az átalakított teherautó útja során azokon a településeken áll meg, amelyeken 150 éve nyílt először postahivatal. A tárlat október 9-re, a Postai Világnap ünnepségének idejére érkezik vissza Budapestre.

Kiss Anna

Fotók forrása: Kunágota Község Önkormányzata

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.