2019. augusztus 22. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Toldis bajnoki címek a fővárosból

Toldis bajnoki címek a fővárosból

Decemberben sem pihennek az Orosházi Toldi SE versenyzői. A fővárosban remekeltek, több bajnoki címmel, szép helyezésekkel öregbítették a térség hírnevét. Az év utolsó versenye volt számukra, méltó módon zárták a szezont.

Erőemelő Magyar Bajnokságon mérettették meg magukat Budapesten december 17-én az Orosházi Toldi SE versenyzői. Serlegek sokaságával zártak. Lovas Mónika 530 kg-os teljesítményével +84-ben a junioroknál és felnőtteknél is aranyérmet szerzett. Az abszolút értékelésben junioroknál első, a felnőtteknél a második helyet szerezte meg – osztotta meg hírportálunkkal az egyesület részéről Szabó Ágnes.

A férfi junior alakulat legyőzhetetlennek bizonyult, sőt, a felnőttek mezőnyében is bizonyított, második helyezést ért el. Az öt fős csapatból csak egy versenyző felnőtt korú, a többiek ifjúsági, junior és masters korcsoportúak.

Paczuk Ádám kiválóan versenyzett, 525 kg-os teljesítményével ifjúsági és junior magyar bajnok, még a felnőtteknél második lett, továbbá az ifjúsági abszolút bajnoki címet is ő érdemelte ki.

Szabó Árpád 93 kg-ban a junioroknál nem talált legyőzőre, 712,5 kg-os teljesítményével junior magyar bajnokként végzett, a felnőtteknél második helyezést ért el. A junior abszolút bajnoki kategóriában a harmadik helyre ért oda.

Szöllősi Gábor pár hónapos kihagyás után újult erővel tért vissza. A felnőttek között a 105 kg-os kategóriában 750 kg-ot ért el. Egyéni csúcsa ezüstérmet ért. Gábor 275 kg-os felhúzása szintén egyéni legjobbja.

Czvitkó Balázs a 120 kg-os kategóriában versenyről versenyre javítja a legjobbjait. A hétvégén 527,5 kg-os eredményt, egyéni csúcsot ért el, ezzel az ifiknél és junioroknál is magyar bajnok lett. Az ifjúsági abszolút értékelésnél második helyen zárt. Balázs 185 kg-os guggolása és 212,5 kg-os felhúzása is egyéni legjobb eredménye.

Az egyesület részéről +120 kg-ban hárman is indultak. Véró Alex 810 kg-os összetett eredménnyel, új egyéni csúccsal a junioroknál arany-, még a felnőtteknél ezüstérmet ért el. Alex 300 kg-os guggolása és 255 kg-os felhúzása is egyéni csúcs. Rajos Erik 495 kg-ot elérve a juniorok között ezüstérmet szerzett. Bodnár István 660 kg-ot teljesített. A felnőtteknél harmadik, még a masters 2 kategóriában első lett, továbbá a masters 2 abszolút értékelésnél a dobogó második fokára állhatott.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.