2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / Több mint 58 millióból korszerűsítik a tudás várát

Több mint 58 millióból korszerűsítik a tudás várát

Az iskola és a kollégium is megújulhat az elnyert pénzből 2018. október 31-ig. Ablak- és kazáncsere, bútorok beszerzése, a nyelvi laborok modernizációja, illetve a tornaterem padlózatának leváltása is megtörténhet. A tudás várában további pályázati döntésre várnak.

„Hunyadi János Középiskola iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” – Ezzel a címmel nyújtotta be pályázati kérelmét a Békéscsabai Tankerületi Központ és a mezőkovácsházi Hunyadi János Középiskola. Több mint tíz dél-békési oktatási intézményhez hasonlóan a kovácsházi iskola is sikerrel járt, 58 millió 400 ezer forintot nyertek el. Hogy a forrásból milyen munkálatok valósulhatnak meg, arról Magyar István igazgatót kérdeztük.

– A tornaterem padlózatának felújítása, kazáncsere, a meglévő nyílászárók leváltása a tornateremben és a számítástechnika teremben, iskolai és kollégiumi bútorok beszerzése, valamint nyelvi labor kialakítása, amely egy kiváló eszköz a minőségi oktatás elősegítésére. Ezek-ezek mind-mind az elnyert forrásból jöhetnek létre iskolánkban – részletezi az intézményvezető.

Megtudtuk, a megvalósítás időszaka októbertől elkezdődött, és előreláthatólag egészen 2018. október 31-ig tart majd.

– Nagyon örültünk a hírnek, amikor megtudtuk, hogy pozitív elbírálásban részesültünk, hiszen a tornaterem padlózata kopott, a por sokszor nehezíti az órák megtartását, emellett a hőszigetelés is rossz a régi fémablakok miatt, épp úgy, mint az informatika termekben, ahol ugyan történt már fejlesztés, viszont a faablakok cseréjét akkoriban már nem fedezte a forrás. Sőt, a kollégiumban húsz éve nem történt bútorcsere, az idő eljárt felettük, illetve az 1979-es gyártású kazánunkon is, melyet a költséghatékonyság miatt energiatakarékosra váltunk. A nyelvi labor pedig lételeme a magas szintű nyelvoktatásnak, ezért is tartottuk fontosnak a meglévők fejlesztését bútorokkal, számítógépekkel és egyéb eszközökkel – osztotta meg hírportálunkkal Magyar István.

Az intézményvezető beszámolójából kiderült, további pályázat elbírálására is várnak, a „Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében”elnevezésű kiírásra adták be kérelmüket. Céljuk a pályaorientáció megerősítése a köznevelési intézményrendszerben, különös tekintettel a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki pályák választásának népszerűsítésére és ahhoz kapcsolódó kompetenciák fejlesztésére.

Fotó forrása: Hunyadi János Középiskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.