2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Több mint 496 millió a tótkomlósi iskolának

Több mint 496 millió a tótkomlósi iskolának

Megújul a tornaterem, műfüves pálya létesül, szaktantermek és fejlesztő termek jönnek létre, valamint ebédlő és konyha is épül Tótkomlóson egy sikeres EFOP-os pályázat által. A munka előreláthatólag a tanév végeztével indul majd el, az igazgatónő azt mondja, nagyon várják már a fejlesztéseket, régi álom válhat valóra ismét.

Néhány év leforgása alatt már a harmadik pályázata részesült támogatásban a tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumnak. A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy térségünkben hét oktatási intézmény is megújulhat az EFOP-os kiírások által, a tótkomlósiak az „Iskola 2020” Köznevelési Intézmények Infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című felhívás keretében 496 millió 122 ezer forintból válthatják valóra álmukat.

– Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy újabb pályázaton jártunk sikerrel. Úgy vélem, ehhez szükség volt a vezetőség részéről az innovációs szemléletre, illetve a jó és hatékony együttműködésre, valamint Simonka György képviselő úr segítségére – emelte ki hírportálunknak Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna intézményvezető.

Az igazgatónőtől megtudtuk, az elnyert forrásból teljes egészében megújítják a tornatermet és a hozzátartozó kiszolgáló termeket, beépítik a tetőteret, mely által négy új szaktanterem, valamint két fejlesztő terem jön létre, emellett a meglévő bitumenes pályát műfüvesre cserélik, sőt, ebédlőt és konyhát is kialakíthatnak.

– Nagyon várjuk már, hogy ne kelljen eljárni a településen belül más helyszínre ebédelni az alsó tagozatos diákokkal, hanem a helyben megoldhatjuk majd. Ezek a fejlesztések a régi épületet érintik, míg az új épületben aulát hozunk létre egy színpaddal, így a rendezvények és az ünnepségek is otthont kapnak – részletezte.

December 31-ig a beszerzési tervezés zajlik, a munkálatok előreláthatólag a tanév végeztével, 2018 nyarán kezdődhetnek meg.

Ahogyan arról már olvashattak nálunk, a minőségi oktatás biztosítása és a 21. századi körülmények megteremtése kiemelt cél a tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, komoly előkészítő munkával kidolgozott pályázatuknak köszönhetően már elvégezhették a nyílászárók cseréjét, kijavíthatták az esővízcsatorna hibáit, valamint hőszigetelést is kapott az épület. Továbbá tavasszal egy újabb sikerről adhattunk hírt, ekkor fűtéskorszerűsítésre, villamos energetikai felújításra, illetve napelemes rendszer kiépítésére nyertek forrást.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.