2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Több mint 3500 gyermekrajz a közlekedésről

Több mint 3500 gyermekrajz a közlekedésről

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén is meghirdette a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. A rendőrkapitányságokon működő városi baleset-megelőzési bizottságokhoz 157 oktatási intézményből 3637 alkotás érkezett. Az elmúlt hetekben megyeszerte nyolc városban lehetett megtekinteni a gyermekek rajzait.

A megyei zsűri április 4-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a városi kiállításokról továbbjutott munkákat. Az 1284 rajz közül Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze, Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője és Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere választotta ki a legjobban sikerült alkotásokat. Minden korcsoportból (óvodás, valamint általános iskolás alsó illetve felső tagozatos kategóriákban) 6 – 6 rajzot választottak ki, amelyeket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság továbbít az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. Emellett a zsűri a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság különdíjait is odaítélte. A pályázatot támogató intézmények, cégek és vállalkozások képviselői szintén kiválasztották azokat a rajzokat, amelyeknek a készítőit a 2018. április 17-én, 14 órától Békéscsabán, a Csaba Centerben megrendezésre kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen díjazzák. Az ünnepséggel egyidejűleg 150 rajzból kiállítás is nyílik, a tárlat április 22-éig várja majd az érdeklődőket – olvashatón a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójában.

Fotó forrás: police.hu

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.