2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Több mint 200 dél-békési vált főhőssé

Több mint 200 dél-békési vált főhőssé

Karjukat nyújtották szeptemberben is a betegekért, hét térségi településen rendeztek kiszállásos véradást.

Bár az ősz első hónapja mindenki számára mozgalmas, hiszen kezdődik a tanév és véget érnek a szabadságolások is, a dél-békésiek mégis szakítottak időt teendőik mellett a betegekre. Almáskamaráson, Kaszaperen, Kunágotán, Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen, Nagykamaráson, illetve a mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskolában szerveztek kiszállásos véradást z országos segélyszervezet Mezőkovácsházi Területi Szervezetének önkéntesei.

A területi vezető beszámolója szerint 202-en ültek be a véradószékekbe, ebből tizenhatan új véradóként váltak főhőssé mások életében.

Legközelebb október másodikán lesz lehetőség a segítségnyújtásra, ekkor 8 és 12 óra között a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium, mint Bázisiskola szervez véradást, míg október negyedikén 8 és 11 óra között a mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakképző Iskola ad helyet a kiszállásos véradásnak.

Merényiné Szentmiklósi Etelka azt mondja, mindkét intézményben nagyon várják a települések véradóin kívül az intézmények 18 év feletti tanulóit, és az az ott dolgozó felnőtteket is.

Fotó forrása: Csanád Vezér Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.