2019. május 20. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Több mint 15 millió forintos fejlesztés Tótkomlóson

Több mint 15 millió forintos fejlesztés Tótkomlóson

2018. január 31-én befejeződött a Tótkomlós Szociális Szolgáltató Központ eszközfejlesztése című, TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00042 azonosító számú projekt

A Szociális Szolgáltató Központ feladata, hogy szolgáltatásai révén segítse a településen elő idős embereket, egészségügyi és szociális helyzetük miatt rászorultakat a mindennapi életvitelük fenntartásában, egészségügyi állapotuk javításában, szükség esetén otthont nyújtó ellátás biztosításában. A Szociális Szolgáltató Központ alaptevékenységként ellátja a nappali ellátást, az étkeztetést, a házi segítségnyújtást, a gyermekek napközbeni ellátását (bölcsőde) szakosított ellátási forma kertében ápolást, gondozást nyújtó intézményi ellátást – idősek lakóotthona – feladatait. Az Idősek Háza (5940 Tótkomlós, Széchenyi u 18. szám) a Szociális Szolgáltató Központ telephelye, amely ápolást, gondozást nyújtó intézményi ellátás keretében egy 20 férőhelyes idősek otthona.

A Szociális Szolgáltató Központ eszközbeszerzése valósult meg, amely a szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás (54 fő ellátható), valamint a nappali ellátás keretében az időskorúak nappali ellátására (30 férőhely) vonatkozik.

A tervezett szakmai struktúrához szükséges tárgyi eszközök beszerzése olyan eszközöket, bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat tartalmaznak, amelyek megfelelnek az igénybevevők életkori
sajátosságainak, egészségi és mozgásállapotuk, és a fejleszteni kívánt alapszolgáltatások nyújtásához elengedhetetlenek. A mindennapi munkát segítő eszközök között megtalálhatók asztalok, székek, lapos- és mély tányérok,leveses tálak, evőeszközök, kancsók poharak, laptop és irodai program, nyomtató, fénymásoló, irattartó hűtő, tűzhely, páraelszívó, tálalószekrény, FABAR Q50 tányér-pohár mosogatógép, saválló asztal, saválló polc, badella 10-és 20 literes, ételhordók, zsúrkocsi, mosó-csavaró gép is.

A projekt keretén beszerzésre került továbbá 6 db kerékpár, valamint a házi segítségnyújtáshoz, nappali ellátáshoz 1 db Opel Vivaro kisbusz és az ahhoz szükséges téli gumik. A szennyeződések lemosásához 1 db magasnyomású mosó is rendelkezésre áll ezentúl.. A fejlesztés hatására, az új 9 személyes kisbusz beszerzésével a házi segítségnyújtás, valamint nappali ellátás is biztosítottá válik, mind a megvalósítási, mind az azt követő időszakban – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Tótkomlós Város Önkormányzata.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.