2018. augusztus 15. szerda
Likefestoon / Aktuális / Több mint 100 újszülöttet köszöntöttek Orosházán

Több mint 100 újszülöttet köszöntöttek Orosházán

„A kincsetek vagyok, pici kincs, de ember!” – Tegnap délelőtt a Petőfi Művelődési Központban köszöntötték a 2017. január 1 és június 30 között született orosházi babákat. Ezúttal több mint 100 gyermek részesült az orosházi önkormányzat képviselő testülete által tavaly májusban megszavazott ajándékcsomagban.

Orosháza Város Önkormányzat képviselő testülete tavaly május 30-án egyhangú igennel szavazta meg a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelet módosítását, melynek értelmében a városvezetés minden orosházi újszülöttet és családját 18000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal támogat, illetve egy babanaplót és egy babaköszöntő képeslapot is ajándékoz számukra.

Tegnap délelőtt 11 órakor a Petőfi Művelődési Központ adott otthont a babaköszöntő rendezvénynek, melyre ezúttal több mint 100 családot hívtak meg a gyermekáldás apropóján.

Az újszülötteket és családjaikat Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere köszöntötte, aki beszédében elmondta, hogy egy gyermek érkezése nem csupán család számára áldás, hanem szülővárosnak is.

– Az egyik legörömtelibb feladataim egyike, hogy itt lehetek ma Önökkel és köszönthetem a legkisebb orosháziakat. Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor gyarapodik a család és egy aprócska kis életről gondoskodhatunk, láthatjuk, ahogy cseperedik, felfedezi a világot, sorra beváltja a hozzá fűzött reményeket. Idén jó néhány család részesült gyermekáldásban. A mostani babaköszöntő rendezvényünkre több mint 100 pici orosházit hívtunk és vártunk. Kívánom, hogy a következő alkalommal még többen legyünk. – hangsúlyozta a városvezető.

Dávid Zoltán kiemelte, a babaköszöntő programot azért indították el, hogy támogassák az orosházi családokat és megmutassák, osztoznak az örömükben és bíznak abban, hogy minél több apróság tölti meg a játszótereinket, bölcsődéinket, óvodáinkat, iskoláinkat. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre, hogy ezzel is kifejezzék, milyen nagy értéknek tekinti egy kisgyermek megszületését a településen.

A babaköszöntő rendezvényen az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola másodikos diákjai adták elő Földlakó című zenés műsorukat, majd Orbánné Benkő Ágnes gyermekdallal kedveskedett a résztvevőknek. Az előadások után a megjelent családok láthatóan jóleső érzéssel vették át az ajándékcsomagot a városvezetőtől.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.