2019. november 12. kedd
Likefestoon / Aktuális / Tisztújítás a gazdáknál

Tisztújítás a gazdáknál

Nagyszénáson október 27-én ünnepi összejövetellel egybekötött tisztújító közgyűlést tartott a helyi gazdakör. A tagság a jelenlegi elnököt, Uhlár Jánost erősítette meg pozíciójában.

A jeles eseményen több rangos vendég is részt vett. Nagyszénáson vendégeskedett Jakab István a MAGOSZ elnöke, Kispál Ferenc a gazdakörök választmányi elnöke, dr. Kulcsár László megyei elnöke és Simonka György, Dél-Békés Fideszes választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő.

A résztvevők kifejtették, hogy országunk felemelkedése a gazdák nélkül kivitelezhetetlen. A kormány ez idáig igyekezett minden segítséget megadni a gazdálkodóknak, és az előző kormányzat téves gazdaságpolitikájának hibáit orvosolni. Jakab István, mint vezérszónok elmondta, hogy immáron a magyar föld biztosan nem kerül külföldiek kezére, köszönhetően a nemrég megszavazott törvényeknek. Dr. Kulcsár László kiemelte a nemsokára létrehozandó „földbizottságok” fontosságát. Mint mondták, ezekkel az intézkedéssorozatokkal a kormány visszaadja a gazdák kezébe az agráriumot.

Simonka György pohárköszöntőjében gazdaként megköszönte a minisztérium és a kormány szemléletváltását. Kiemelte a partnerségre való törekvés fontosságát, miszerint nem a gazdák feje fölött dönt, hanem közösen szakmai és gyakorlati alapokon nyugvó együtt cselekvést eredményez.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.