2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Tekerjünk együtt az egészségért!

Tekerjünk együtt az egészségért!

A Kaszaperi Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSzT) tagokat toboroz egy újonnan megalakuló egyesültbe, amelynek fő profilja a kerékpárutak szervezése kirándulás, helyismeret és fényképezés céljából.

Az egyesület alapító ötlete Csürhés István polgármestertől származik. A Kerékpárturisztikai, Helyismereti és Fotódokumentációs Egyesületet a következő hetekben szeretnék létrehozni, hogy kerékpártúrák szervezésével segítsenek megismertetni a környék természeti látványosságait, történelmi értékeit. Kaszaper Község Önkormányzata már rendelkezik olyan kerékpárokkal, melyek felhasználhatók az egyesület jövőbeli terveihez.

– A környéken, Kaszaper 20-30 km-es körzetében tervezünk kerékpáros kirándulásokat, miközben fotókon megörökítjük a látottakat, melyek a helyismereti adatbázist is gazdagítják, ezáltal alaposabban megismerjük környezetünket és hagyományainkat – mondta el Benyovszky Pál Márton, a Kaszaperi IKSzT könyvtárosa.

Az egyesület tíz fő minimális taglétszámmal alakítható meg, ám eddig csak 8 fő jelentkezett, de érdeklődők vannak. A szervezők várják azoknak a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának egy jó hangulatú, ismeretbővítést, hagyományőrzést és természetjárást megcélzó csoporthoz. Jelentkezni a Művelődési Házban és a Községi Könyvtárban lehet, valamint Kiss György kaszaperi fotósnál, ahol részletesebb információkat is kaphatnak.

A Kerékpárturisztikai, Helyismereti és Fotódokumentációs Egyesület a tervek szerint két hét múlva, március 4-én 17 órakor tartja alakuló ülését a Községi Könyvtárban.

Nagy Mária

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.