2019. november 20. szerda
Likefestoon / Aktuális / Tegye rendbe a háza előtti árkot

Tegye rendbe a háza előtti árkot

Arra kéri a katasztrófavédelem a lakosságot, mindenki tegye rendbe a háza előtti vízelvezető árkot. Az elmúlt időszakban hó, havas eső, eső formájában számottevő csapadék hullott Békés megyében. A talaj vízbefogadó-képessége egyre inkább csökken, a belvíz-gondok elkerülése érdekében nagyon fontos a vízelvezetők karbantartása, tisztítása.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyei településeken felmérte a belterületi vízelvezető rendszerek állapotát. A szakemberek az előző évek tapasztalatainak megfelelően kiemelt figyelmet fordítottak a belvízzel veszélyeztetett településekre, településrészekre. Ahol hiányosságot tapasztaltak, felhívták, illetve kötelezték, kötelezik az önkormányzatokat az árkok megfelelő tisztíttatására.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét a belterületi árkok kitisztításának fontosságára! A belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú; az állampolgárok feladata is.

Megyénk településein a jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakulhatnak belvizes elöntések ezért kérjük, hogy a lakosok biztosítsák az ingatlanjaik előtti közterületi csapadékelvezető árkokban a szabad vízlefolyást, a tulajdonosok gondoskodjanak az ingatlanuk területén felgyülemlett csapadék belvízelvezető rendszerbe történő kivezetéséről – mondta dr. Nagy Szilvia, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.