2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Tápai Szabináék Orosházán

Tápai Szabináék Orosházán

Az NB I/B-s mezőny egyik legjobb játékosállományával rendelkező együttese, a Szent István OTP (SZISE) lesz következő ellenfele az Orosházi Női Kézilabda Clubnak. Ezért vasárnap komoly összecsapás vár a felnőttekre.

A tavalyi pontvadászatban a hatodik helyen végzett a budapesti gárda, amely nyáron komolyan megerősödött. Három rutinos játékost is sikerült magukhoz csábítaniuk, így kiegészülve az NB I-ben nevelkedő fiatalokkal masszív gárdát alkotnak, az egyik friss igazolás a tavalyi gólkirálynő, Drávai Gyöngyi. Az átlövővel meggyűlt a bajunk az előző idényben, hiszen az ősszel 14, míg tavasszal 5 találatot jegyzett ellenünk. A jobbszélen a magyar válogatottat és a Ferencvárost is megjárt Kovacsicz Mónika áll Győrfi János rendelkezésére, míg a csapat irányításáért, a bulvárújságok és a kereskedelmi televíziók műsoraiban szereplő Tápai Szabina a felelős.

A SZISE jelenleg az NB I/B keleti csoportjának ötödik helyét foglalja el 13 ponttal. Nagy skalpokat is begyűjtöttek eddig a budapestiek, hiszen idegenben legyőzték az Egert, míg odahaza nagy csatában a listavezető Kispestet is megverték. Ám azóta váratlanul vereséget szenvedtek a Nyíradonytól, míg múlt héten a Hódmezővásárhely rabolt tőlük pontot.

Ennek ellenére nem szabad, hogy ezek az eredmények elaltassák az orosházi lányokat. Még úgy sem, hogy az elmúlt hat fordulóban győztesen hagyhatták el a pályát.

– Ahogy az előző találkozókon, a SZISE ellen is kiváló védelemre lesz szükség. Jó formában vagyunk, szeretnénk megőrizni ezt. A Szeged ellen nyolcadik emberként volt mellettünk a közönség, bízunk benne, hogy ez most vasárnap is így lesz – osztotta meg várakozásait a bajnokival kapcsolatban a vezetőedző, Papp László a csapat honlapján.

Nagyszerű vasárnap esti programnak ígérkezik az összecsapás, mely november 19-én 18 órától kezdődik az Eötvös-csarnokban.

Forrása: onkc.hu

Fotó: Rajki Judit

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.