2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Tanulmányi úton a táncsicsosok a főiskola támogatásával

Tanulmányi úton a táncsicsosok a főiskola támogatásával

Az informatika világába kalauzolták az orosházi középiskola diákjait a napokban, a nebulók egy feltörekvő informatikai cég munkájába is betekintést nyertek. A dél-békési származású cégvezető szorgalmas tanulásra bíztatta a fiatalokat.

A Kodolányi János Főiskola orosházi egysége támogatásával tizenöt diák juthatott el a hét során Szegedre az Informatika Történeti Kiállításra, ahol élvezettel hallgatták a tárlatvezető előadását a Szent-Györgyi Albert Agórában. Megcsodálták a korábbi nagy számítógép-matuzsálemeket, a termeket betöltő gépeket, sőt, hosszú perceken át játszottak a régi Commodore vagy Amiga gépeken – érdekes látvány volt, ahogy a jövő generációja azonosult a régmúlt műszereivel.

A kiállítás után a főiskola jóvoltából egy feltörekvő informatikai cég működésébe nyertek betekintést a nebulók, a vállalat többek közt szoftvereket ír a BMW, a Volvo és más nagy cégek számára. Tóth Gábor – dél-békési származású – ügyvezető felhívta a diákok figyelmét arra, hogy akár a Kodolányi János Főiskolán is tanulhatnak olyan képzésen, ahol megismerhetik a programozás rejtelmeit.

A vezető elmondása szerint egy programfejlesztő már 25-30 évesen is olyan körülmények között élhet Békés megyében, melyet bárki megirigyelhet, ehhez viszont szorgalmas tanulásra és munkára van szükség, de a lehetőség adott – tette hozzá figyelemfelkeltően Tóth Gábor.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.