2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Taekwon-do: Hét éremmel tértek haza az EB-ről

Taekwon-do: Hét éremmel tértek haza az EB-ről

A Barátság Sportegyesület tagjai ismét nagy harcokat vívtak, miközben hét érmet is bezsebeltek az Európa Bajnokságon. Rádai Imre tréner azt mondja, annál szebbet és jobbat kívánni, mint hogy a tanítványaik minden versenyen a dobogón vannak, nem is lehet.

28 ország 642 versenyzője mérettette meg magát az április 12. és 15. között a szlovéniai Mariborban megrendezett Taekwon-do Európa Bajnokságon, ahol a battonyai Barátság Egyesület négy sportolója is jelen volt. Ismét érmekkel a nyakukban tértek haza.

Mezei Nikolett már első nap bizonyította rátermettségét egyéni speciáltechnikai törésben, az első körön továbbjutva magabiztosan teljesítette a következő akadályokat, melyek a dobogó második fokára repítették. A java azonban csak második napon várt a tehetséges battonyai lányra. Címvédőként lépett szőnyegre, az első küzdelemben még picit megszeppenve, de a tőle megszokott magabiztossággal utasította maga mögé angol ellenfelét, majd egy lengyel és egy olasz lány következett, az utóbbival pár hónapja a Roma Openen hamar befejeződött a mérkőzés Nikinek köszönhetően, azonban most végigjátszották a meccset. Kisebb várakozás után a döntő következett, egy szlovén lány lett az ellenfél, aki a helyiek nagy reménysége volt és minden áron megakarta kaparintani a dél-békési sportoló címét. Ez szerencsére nem sikerült neki sem, ugyanis Niki magabiztos fölénnyel ismét Európa Bajnok lett. Ezen a napon még Rádai Imre is ringbe szállt, egyéni erőtörésben indult, kisebb hibákat vétett, így ebben a versenyszámban lecsúszott a dobogóról.

A harmadik napon Tóth Balázs ifjúsági fiú, -62 kg-os kategóriában versenyzett ír ellenfelével szemben, a két fiú nagyon felkészült volt, jó formában, kis különbséggel, de Balázs maradt alul a küzdelemben. Szintén ezen a napon Rádai Imre és Rádai Roland csapatspecben bronzérmet szerzett, mely számukra is meglepő volt, hiszen elmondásuk szerint ez a versenyszám nem épp az erősségük.

Az utolsó nap mind a battonyaiak számára csapatszámokat tartogatott, Balázsék csapatküzdelemben ugyan nem jutottak tovább, de a tőle megszokhatott higgadtságával, mint ahogy az elmúlt évben az Eb-n és Vb-n most is ő juttatta a csapatot a dobogóra. Nikiék csapatküzdelemben az olaszokat és az angolokat kiejtve a döntőbe jutásért az orosz csapattól, igen jó teljesítménnyel, de kikaptak, így harmadikok lettek, illetve speciáltörésben csapatban szintén a harmadik helyen zártak.

– Számunkra ez volt a legsikeresebb verseny, hiszen hét érmet hoztunk haza. Hihetetlen, hogy a tavalyi szereplésünket ennyivel felülmúltuk! Úgy vélem, megint letettünk valamit az asztalra, és mérhetetlenül büszkék vagyunk az eredményeinkre, illetve a magyar válogatott teljesítményére is, hiszen huszonnyolc országból a hatodik helyen zártunk összesítésben. Tehát nemcsak nekünk, de a válogatottnak is ez volt az eddigi legjobb szereplése. Remélem jó példával szolgálunk mindenkinek! – hangsúlyozta Rádai Imre tréner, versenyző.

– Büszke vagyok arra is, hogy nem csak mi vagyunk Dél-Békésben ennyire sikeresek, hiszen Mezőhegyesről Máté Tibor a TÉT SE versenyzője csapat erőtörésben bronzérmes lett, míg Süli Tamara a magyarbánhegyesi Corvin TKD versenyzője egyéni erőtörésben Európa bajnok lett, csapat erőtörésben pedig ezüstöt szerzett – teszi hozzá.

Megtudtuk, idén még számos verseny vár a battonyai sportolókra, hétvégén Spárta és Fehér Kupán vesznek részt a legkisebbeknek Gerendáson, ezt követően április 28-án Nádudvaron kick-boxban mérettetik meg magukat a nagyobbak. Május 12-én Hatvanba utaznak a Nemzetek Kupájára, ősszel pedig Eagles Kupa és Európa Kupa vár a fiatalokra.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.