2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Szemünk egészségéért – Október a „Látás hónapja”

Szemünk egészségéért – Október a „Látás hónapja”

2005 óta minden októberben szemünk kerül a középpontba. A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2017. október 1. – 30. között ismét megrendezik a „Látás Hónapja” elnevezésű kezdeményezést, melynek fő célja felhívni a figyelmet a rendszeres szemvizsgálat fontosságára.

Az éleslátás nagyban befolyásolja életszínvonalunk minőségét. Erre és a látásellenőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet a 12 éve, minden októberben lezajló kezdeményezése, melynek keretében az országos akcióban résztvevő vizsgálati pontokon ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők.

– Nagyon változó az, hogy az emberek mennyire figyelnek oda a látásukra. Tapasztalataim szerint a két véglet a legjellemzőbb, tehát van olyan, aki minden apró dologgal felkeresi a szakembert és sajnos van olyan, aki egyáltalán nem foglalkozik vele – nyilatkozta hírportálunknak Dr. Kiss Edit Ildikó, az Orosházi Kórház szemész főorvosa, a Látás Hónapja kapcsán.

A szakember azt reméli, hogy sikerül felhívni az emberek figyelmét arra, hogy legalább évente egyszer ellenőriztessék látásukat.

– Az évi egy kontroll már elegendő, de ha bármilyen változást tapasztalunk – nem látunk jól olvasni vagy távolra, vörös szem, stb. – akkor mindenképpen érdemes ellenőriztetni a rendellenességet. Vannak bizonyos betegségek – cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, magasvérnyomás-betegség -, amelyek esetén különösen fontos az, hogy évente felkeressük a szemész szakembert. Az utóbbi időben a számítógép és az okostelefon használat hatására hamarabb kiderül az is, ha valami kisebb fokú látásprobléma alakul ki – tette hozzá Dr. Kiss Edit Ildikó.

A kampányban résztvevő ellenőrzőpontok listája a http://latasellenorzes.hu/ oldalon elérhetők.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.