2020. február 24. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Szél Anna a fiúk mezőnyében is remekel

Szél Anna a fiúk mezőnyében is remekel

Szél Anna az orosházi birkózás egyik nagy tehetsége. A válogatottban is bemutatkozó lány többnyire a fiúk mezőnyében indul hazánkban, és nagy részüket le is győzi. Legutóbb a Diákolimpia országos döntőjében szerzett ezüstérmével mutatta meg, hogy nem feltétlenül a férfi az erősebbik nem.

Szél Attilának, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökének volt miért izgulnia mostanában. Egyik fia, Dávid nemzetközi minősítéssel rendelkező bíró, Balázs a junior válogatott tagjaként Kaliforniában vett részt csapattalálkozón, a lánya Anna pedig kis híján a teljes serdülő fiú mezőnyt maga mögé utasította a Diákolimpián.

10847779_10203401411136533_4085991059144029167_nNem ritka, hogy a gyorsabban érő lányok elnáspágolják a fiúkat, de 13-14 éves korban ez már kevésbé jellemző, főleg kötöttfogásban, mivel a női birkózás szabadfogású. Szél Anna erre az újpesti, Megyeri úti jégcsarnokban rendezett serdülő kötöttfogású Diákolimpián szerzett ezüstérmével cáfolt rá. Anna az 54 kg-os mezőnyben, a fiúk között érte el ezt a kimagasló eredményt.

– A lányom öt-hatéves kora óta vesz részt birkózóedzéseken. Ugyanazt a munkát végzi, mint a fiúk, párhuzamosan fejlődnek. Akadnak persze már erősebb ellenfelek, amit ő a hajlékonyságával és az ügyességével tud ellensúlyozni. Azok révén jött ki hídhelyzetből is, aztán máris az ellenfele mögé került. Akkor meg már nincs mese, mindenkit meg tud pörgetni. Mind a két fogásnemben képezzük a fiatalokat, van még idejük szakosodni. cikkbe és facebookEnnek megfelelően Anna is elvan a kötöttfogással, és most is csak az elején zavarta kicsit, amíg megszokta – nyilatkozott Szél Attila.

Szél Balázs is kitett magáért, az Egyesült Államokban, Kaliforniában vett részt egy nemzetközi csapattalálkozón a junior válogatott tagjaként. A csapatversenyt könnyedén nyerték, egyéniben Balázs ezüstérmet szerzett a 70 kg-os súlycsoportban.

Juhász Ádám

Fotó: OSBK

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.