2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Székelyföldről erősít az Orosháza

Székelyföldről erősít az Orosháza

20 esztendős irányító játékost igazolt az Orosházi FKSE-LINAMAR élvonalbeli együttese. Balázs Botond a román élvonaltól közelmúltban visszalépett Székelyudvarhelyi KC csapatából érkezik a Viharsarokba.

Miután a napokban elhunyt dr. Verestóy Attila, a székelyudvarhelyi klub alapítója és főtámogatója, a csapat elnök és szponzor nélkül maradt. Az egyesület vezetésének minden igyekezete ellenére sem sikerült megmentenie a klubot, ezért a bajnokságtól való visszalépés mellett döntöttek. A csapat játékosai szabadon igazolhatóvá váltak, így került az Orosháza látókörébe a fiatal tehetség.

Balázs Botond az SzKC utánpótlás csapataival – a szintén udvarhelyi származású átlövőnk, Mihály Zsolt társaságában – éveken át számos szép sikert ért el a román bajnokságban és nemzetközi tornákon is, majd 2016 nyarán, 19 esztendősen került fel az ifjúsági csapatból a felnőtt együttes keretébe. Hamar beilleszkedett a “nagyok” közé, becsülettel megküzdött minden egyes játékpercért és hasznos tagjává vált a 2016/2017-es szezonban bajnoki 4. helyezést elért Székelyudvarhely csapatának. Botond tehetségét egy napokban adott interjújában volt edzője, Dragan Djukic is kiemelte.

A 189 centiméter magas és 87 kilogramm súlyú fiatal játékos a 2017/2018-as idényben is meghatározó játékosa volt a tabella 3. helyén álló székelyföldi gárdának, az ősszel 15 gólt szerzett a bajnokságban, több bajnoki találkozón és felkészülési mérkőzésen is nyerőembernek bizonyult.

Balázs Botonddal fél plusz kettő évre szóló szerződést kötött az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese.

Forrása: ofkse.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.