2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Szárító kisüzem Kaszaper fejlődéséért

Szárító kisüzem Kaszaper fejlődéséért

Véget értek a munkálatok, már a gépeket üzemelik.

Ahogyan arról korábban már olvashattak nálunk, Kaszaperen a 13,5 millió forint állami támogatásból és 5 millió forint saját erő felhasználásával létrehozott szárítóüzem jött létre 2016 márciusában, azonban ahogy azt akkor is írtuk, munka még bőven maradt ennek kapcsán. A több lépcsős beruházás a napokban sikeresen befejeződött Kaszaperen a Belügyminisztérium által támogatott járási Startmunka Mintaprogram keretében.

A Kaszaperi Zöldség- és Gyümölcsszárító kisüzem létrehozásával új munkahelyek jöttek létre, hozzájárul a település arculatának javításához, és megőrzi a hagyományokat.

– Az elnyert támogatásból létrehozott kisüzem nagyban elősegíti a település hosszú távú fejlődését, az itt élők munkához való jutását, a térség infrastrukturális és nyersanyag előállítási tevékenységének fejlesztését, mely Simonka György országgyűlési képviselő közbenjárása nélkül nem sikerült volna – tájékoztatott Kun László alpolgármester.

A magasan hozzáadott értékű programelem keretében az önkormányzat romos házakat vásárolt, melyek közül kettőt lebontatott, a szárítóhoz használható épületeket pedig a támogatás segítségével felújította. Az üzem teljes kapacitású működésével nyolc fő számára létesült munkahely, de a gyógynövények gyűjtése, nevelése, és a szárítható zöldségek termesztése akár száz kaszaperi számára biztosíthat megélhetést.

Megtudtuk, jelenleg a gépek beüzemelése, kipróbálása van folyamatban.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.