2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Folytatódott az éremszerzés a Toldi SE-nél, Lovas Mónika és Vérós Alex után szombaton Szabó Ágnes lett Európa-bajnok Malagában. Az orosházi versenyző országos csúcsokat felállítva, 655 kg-ot teljesítve felnőtt kategóriában szerzett arany érmet.

Ahogyan arról a hét során már olvashattak nálunk, a magyar válogatottat három orosházi versenyző képviseli a spanyolországi Malagában megrendezett Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon. A május 9. és 16. között tartandó megmérettetésen már szerdán remekeltek a dél-békésiek, hiszen Lovas Mónika és Véró Alex is érmeket zsebelt be, mindketten Európa-bajnokok lettek. A Toldi SE menetelését szombaton Szabó Ágnes folytatta.

A malagai Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában Európa-bajnok lett.

Az egyesület honlapján közzétett beszámoló szerint Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami szintén országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve arany érmet szerzett az EB-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilógrammal.

Kiss Anna

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.