2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes és Lovas Mónika világbajnok

Szabó Ágnes és Lovas Mónika világbajnok

Egy este két aranyat is bezsebelt a napokban az Orosházi Toldi SE, nem is akárhogy, Szabó Ágnes megdöntötte a magyar országos csúcsot, majd kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak olimpiájára. Ő felnőtt, míg társa, Lovas Mónika junior kategóriában lett világbajnok Kaunasban.

A litvániai Kaunas városában megrendezett Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon vettek részt az orosházi versenyzők. A megmérettetésen Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE egyik kiválósága, a junior +84 kg-os kategóriában remekelte, hatalmas fölénnyel győzött az orosz versenyző előtt. Az egyesület beszámolója szerint Mónika magabiztosan versenyzett, 3 szabályos nyomást bemutatva, 162,5 kg-os egyéni csúccsal, megérdemelten lett arany érmes, így két héten belül egy junior erőemelő Európa-bajnoki és egy junior fekvenyomó világbajnoki cím tulajdonosa lett.

A nyílt kategóriában a nőknél +84 kg-ban a malagai erőemelő Európa-bajnokságon összetettben aranyérmes Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője elsőként a 190 kg-os súlyt nyomta ki, majd másodikra 195 kg-ot kért. Az orosháziak rutinos emelője ezt a fogást is teljesítette. Miután a svéd Lonn Sandra 202,5 kg-ot kért, így harmadikra neki is ezt a súlyt kellett kérnie, mindkét emelő teljesítette a 202,5 kg-ot, így könnyebb testsúlyával Szabó Ágnes lett a világbajnok. A sportegyesület beszámolója szerint ezzel Ági megdöntötte a magyar országos csúcsot is. Sőt, Szabó Ágnes kvalifikálta magát a 2017-es lengyelországi Világjátékokra, így július végén részt vehet a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Kiss Anna

Fotó forrása: Orosházi Toldi SE

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.