2018. október 20. szombat
Likefestoon / Aktuális / Sportban gazdag hétvége Dél-Békésben

Sportban gazdag hétvége Dél-Békésben

Félmaraton Orosházán, Hárompróba Mezőkovácsházán – sportos szombat elé néznek a dél-békésiek. Mezőkovácsházán 15 km-es gyalogtúrán vehetnek részt az aktív kikapcsolódásra vágyók, Orosházán pedig a nyáron elmaradt félmaratont pótolják be.

A rendszeres testmozgás számos egészségügyi előnnyel jár, többek között javítja a közérzetet, oldja a stresszt, fokozza a vérkeringést, erősíti a tüdő és a szív teljesítőképességét. Dél-Békésben is számos kezdeményezés és program hirdeti az aktív élet fontosságát és a mozgás előnyös hatásait. A hétvégére két eseményt is hirdettek a sportszeretőknek.

Mezőkovácsházán a Kovácsházi Hárompróba eseménysorozat keretében várják az érdeklődőket, ezúttal 15 km-es Gyalogtúrára. Regisztrálni 8 óra 30 perctől a Kalocsa Róza Művelődési Központ előtt lehetséges. A túra 9 órakor indul. Azok között, akik legalább 5 alkalommal teljesítették a 2017-es évben a Hárompróba kihívásait, kerékpárt sorsolnak ki a helyszínen a Gyalogtúra teljesítése után.

Orosházán még mozgalmasabb lesz a szombat. 77 futó és 6 görkorcsolyás jelentkező indul Az üveghegyen is túl városi félmaraton három meghirdetett távjának valamelyikén. A futóversenyre november 4-ig, előzetes jelentkezés alapján lehetett nevezni, így aki kilátogat már csak szurkolóként, vagy rajtszám nélkül vehet részt az eseményen. A versenyzők 14 órakor startolnak el a város főteréről.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.