2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Segítség a családalapítás előtt állóknak

Segítség a családalapítás előtt állóknak

A kormány kiemelten segíti a családalapítás előtt álló fiatalokat is – mondta Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár egy budapesti játszótéren tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin úgy fogalmazott, azok a fiatalok, akik meghozták a családalapítás komoly döntését, számíthatnak a kormány támogatására, hogy ne legyen anyagi akadálya a gyermekvállalásnak.

Az államtitkár a kormányzati segítség közül kiemelte azt, hogy munkát adnak a fiataloknak, hiszen “soha nem látott mélyponton van a munkanélküliség, és ez igaz az ifjúsági munkanélküliségre is.”

Hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve lesz, ami még több támogatást jelent. Korábbi cikkünkben már írtunk a kedvezőbb adórendszerről, csökkenő áfákról, ingyenes tankönyvről és gyermekétkeztetésről.

Az intézkedések közül kiemelte, hogy gyermekvállalás esetén jövő januártól lehetőség nyílik a diákhitel felfüggesztésére és elengedésére. A jelenlegihez képest duplájára emelik a hallgatói gyed (gyermekgondozási díj) igénybevételének időtartamát. – olvasható az MTI-n.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.