2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Sakk-matt Végegyházán

Sakk-matt Végegyházán

A Barangoló Közhasznú Egyesület március 18-án rendezte meg a mára már hagyománnyá vált egyéni sakkbajnokságát a Barangoló Közösségi Házban. Bár a nevezők száma egyre csökken, mégis remek hangulatú eseményt tudhatnak magukénak.

A nagy múltú sakk klub megszűnése után 2010-től a Barangoló Közhasznú Egyesület rendezi meg a sakk szerelmeseinek a versenyt az önkormányzat segítségével. Ugyan a sakkozók száma egyre kevesebb, mégis örömteli ez az esemény, hiszen ilyenkor mindig visszaemlékeznek a végegyházi sakkeseményekre, különösen a gyereksakkozókra.

– A Végegyháza Kupa sakkversenyét igyekszünk a régi hagyományok szerint megrendezni, így most is Baráth Mihályt kértük fel, nyissa meg a versenyt. Mihály elmondta, nagy örömmel olvasta rendezvénynaptárunkban, hogy idén is lesz sakkesemény, hiszen jó látni a sakkbarátok közösségét.   Sajnos Borombós Edit, állandó versenybíránk elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a mérkőzések levezetését, ezért ezen tiszt betöltését Horváth András Zsolt vállalta magára – osztja meg a részleteket Horváth Judit egyesületi vezető.

Megtudtuk, ezúttal öten érkeztek a sakkbajnokságra. A versenyzők megegyezése szerint nem hét fordulós svájci rendszerben zajlottak a játszmák, hanem körmérkőzésekkel döntötték el az elsőséget.

– Régi, összeszokott társaság kezdte meg a versenyt, családias légkör uralta a közösségi házat. A játszmák között kávé, üdítő, sütemény kínáltatta magát, valamint sertéspörkölt készült ebédre bográcsban. És persze mindig maradt idő beszélgetésre, múltidézésre is. No meg szurkolásra. Az sem volt baj, ha valaki veszített, hiszen ez csak játék. Persze az eredményhirdetést mindenki várta a mérkőzések után – nyilatkozta az elnök.

Az első helyezett ebben az évben is Szlamcsik András lett, aki így elnyerte VÉGEGYHÁZA 2018. ÉV EGYÉNI BAJNOKA címet, illetve a vándorkupát újabb egy évig őrizheti majd. Ezüstérmes lett Horváth András Zsolt, bronzérmet kapott Barkó Ferenc, a negyedik helyet Kemény István foglalta el, míg ötödik helyen Garamvölgyi Zoltán végzett.

A kellemes délelőttöt követő finom ebéd mellett jókedvű beszélgetéssel zárult a sakkesemény.

Fotók forrása: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.