2019. október 22. kedd

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Betonelem gyártó üzem épül Pusztaottlakán

2012. szeptember 3.

A LIKEFEST Kft. 19,9 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 33,2 millió forint összköltségvetésű projekt keretében a cég új betonelem gyártő üzemet létesít Pusztaottlaka község területén

A beton térkövek iránti keresletnövekedés ösztönözte a LIKEFEST Kft.-t, hogy 2011-ben benyújtsa pályázatát a Dél-Alföldi Operatív Program keretében kiírásra került “Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati konstrukcióra. A pályázatban a cég Pusztaottlaka község belterületén egy betonelem gyártó üzem kialakítására és a gyártáshoz szükséges technológia beszerzésére nyert mindösszesen 19.978.200,-Ft vissza nem térítendő támogatást.

Az új közel 280 m2-es üzem kialakítási munkálatai 2012. szeptember elején megkezdődtek és várhatóan már 2012. novemberében be is fejeződnek. A befejezési munkálatokat követően kezdődhet meg a termeléshez szükséges 1 db betongyártó gép és sablon, valamint a betonkeverő gép leszállítása.

A LIKEFEST Kft. tervei szerint a betonelem gyártó üzem még az idei év végén szeretné megkezdeni működését, melyhez hamarosan megkezdi a szükséges munkaerő felvételét is. A pályázat megvalósítási szakaszában a munkáltató bértámogatást kap az üzem dolgozóinak alkalmazására.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.