2018. szeptember 18. kedd
Likefestoon / Aktuális / Rózsaszín Szalag séta Orosházán

Rózsaszín Szalag séta Orosházán

Két térségi szervezet is csatlakozott a mellrák elleni kampányhoz, a hagyományokhoz híven sétát rendeznek Gyopárosfürdőn. Cél, hogy az egészségben megélt évek száma növekedjen, a megelőzhető, korai elhalálozások száma pedig csökkenjen.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a mellrák elleni küzdelem hónapjának hirdették meg az októbert, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre, hiszen rosszindulatú daganat miatt hazánkban évente mintegy 33 ezer haláleset történik, míg emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

„Az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély.”

Magyarország kormányának célja, hogy az egészségben megélt évek száma növekedjen, a megelőzhető, korai elhalálozások száma pedig csökkenjen. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez – EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

A szaktárca szerint annak érdekében, hogy a betegség időben felismerhető legyen, a kormány kiépítette a szervezett szűrések rendszerét. A szűrések hosszú távú célja a daganatos betegségek előfordulásának és a betegség okozta halálozások csökkentése, a szűrések célcsoportjai 45-65 év közötti nők, akiknél kétévente kell elvégezni a vizsgálatot.

A mellrák elleni kampányhoz csatlakozott idén is a Nők a Fejlődő Orosházi Kistérségért Közhasznú Egyesület és a Rákellenes Liga Nagyszénási Alapszervezete, akik közösen immáron kilencedik alkalommal hirdetik meg Rózsaszín Szalag sétát. A programot szombaton 14 órától rendezik meg Gyopárosfürdőn a hagyományokhoz híven. A szervezők célja nem más, mint felhívni a térségben élők figyelmét a rendszeres szűrővizsgálatok jelentőségére.

Fotó forrása: Nők a Fejlődő Orosházi Kistérségért Közhasznú Egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.