2019. november 20. szerda
Likefestoon / Aktuális / Rendkívüli megyegyűlés – projektjavaslat benyújtásáról döntöttek a képviselők

Rendkívüli megyegyűlés – projektjavaslat benyújtásáról döntöttek a képviselők

Határon átnyúló egészségügyi együttműködést célzó projektjavaslat benyújtásáról döntött a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A pályázattal hatékony megelőzés és minőségibb egészségügyi szolgáltatások, valamint eredményes rehabilitáció és rekreáció érhető el Békés és Arad megyében.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program, amely megvalósítására a 2014-2020 közötti időszakban kerül sor, folytatja a román-magyar határmenti övezet együttműködésének támogatását. A programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza, amelyet a programban résztvevő két tagállam nemzeti társfinanszírozással egészíti ki.

A Békés Megyei Önkormányzat Békés megye lakossága egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében kezdeményezte a pályázati felhíváshoz illeszkedő projekt előkészítését, az

igények felmérését. A projektjavaslat tartalmát a települési önkormányzatok igényei alapján állították össze. A rendkívüli közgyűlésen a testület egyhangúan döntött arról, hogy a Békés Megyei Önkormányzat konzorciumban az Arad Megyei Tanáccsal és két civil szervezettel az előkészítése eredményeként megfogalmazott projektjavaslatra kérelmet nyújt be. A projekt célja, hogy a határ mindkét oldalán gyors és hatékony egészségügyi fejlesztések valósuljanak meg az ügyeleti rendszerben, az elsősegélynyújtás, az életmentés, a prevenció, a rehabilitáció és a rekreáció terén.

A projekt előkészítése 2018. március 1-e és 2018. július 30-a között zajlik, a megvalósítási időszak 2019. január 1- 2020. december 31. A projektjavaslat összköltsége 4197 millió forint, ebből a Békés Megyei Önkormányzat által megvalósítani tervezett projektrész költsége 1897 millió forint.

Fotó: Zentai Péter

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.