2020. január 29. szerda
Likefestoon / Aktuális / Régi idők majálisa a Kozmában

Régi idők majálisa a Kozmában

Bigézés, célba dobás, zsákba futás – ilyen és sok más ügyességi feladaton vehettek részt a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium jelenlegi és leendő diákjai a múlt héten megrendezett diáknapi rendezvény keretében. A programsorozat keretében immáron hagyománynak számító felvonulást is tartottak.

Pénteken tartották a mezőhegyesi Kozmában a hagyományos diáknapi rendezvényt, amelyre meghívták a felvételiző diákokat is. A beiskolázási nappal egybekötött majálison számos program közül választhattak a résztvevők, mindenki megtalálhatta a maga szórakozását.

A bigézés, célba dobás, zsákban futás, májusfamászás, dióverés és más ügyességi feladatok mellett bemutatkoztak az iskolánkban edzéseket tartó szertornászok, birkózók, vívók, és taekwondósok.

A birkózó bemutató nagy sikert aratott. Az iskola egyik tanára dr. Smith Gábor is bátran helytállt egy hivatásos felnőtt birkózóval szemben. Az 1-es számú óvodából a nagycsoportos gyerekek is részt vettek a bemutatón.

– A felvételizők bepillantást nyerhettek az általunk nyújtott képzésekbe és részt vehettek minden diáknapi programban munkatársaink vezetése mellett. Köszönjük minden résztvevő és közreműködő segítségét, hogy ismét egy jó hangulatú diáknapot tarthattunk! – olvasható az iskola beszámolójában.

A diáknapi rendezvénysorozat részeként immáron negyedik alkalommal rendezték meg a felvonulást, amelyen az iskola új és régi zászlóit, valamint az intézmény korábbi neveivel, címereivel ellátott táblákat vitték tanárok és diákok. A hagyományos felvonuláson bejárták az intézmény egykor volt telephelyeit és bázisvállalatait, egyszersmind népszerűsítették a nagy múltú iskolát.

Meglátogatták a „Nagyiskolát”, a jelenlegi Helytörténeti Gyűjtemény épületében zajlott az Alsófokú Iparos Tanonciskola elméleti képzése. A következő állomás a Szociális Alapszolgáltatási Központ volt, a „Gödör” ahol 1954-től tanultak diákok. Ezt követően a Görög emlékmű és az egykori gépműhely következett ahol a Mezőhegyesi Fémipari Kft. ügyvezetője Jeszenka Zoltán úr fogadta a felvonulókat. Egy rövid pihenő után mai Expressz ABC, az iskola „Kisintézete” következett, ami 1954-től 1980-ig működött oktatási intézményként. Végső állomásként a Cukorgyár romjainál vonultak fel. Minden állomáson rövid felolvasást tartott egy-egy diák.

Fotó: Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.