2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / Régészettel ismerkedtek a Schéneresek

Régészettel ismerkedtek a Schéneresek

Ásatások, régészet, kihelyezett testnevelés órák – a Schéner Mihály Általános Iskola alsó és felső tagozatos tanulói Vésztő-Mágoron vettek részt iskolai kiránduláson a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány anyagi támogatásának jóvoltából

A medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola diákjai a megszokott tanítási napok túl az év során élménydús programokon is részt vesznek. Így volt ez a közelmúltban is, amikor izgalmakban gazdag órákat tölthettek el a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Vésztő-Mágoron. Először az alsósok, majd pedig a felső tagozatos diákok is ellátogattak az emlékhelyre.

Az emlékhely 1982. augusztus 25-én nyílt meg, amely a domb történetét mutatja be, az újkőkortól a török hódoltság koráig.

A tanulók többek között régészettel és ásatásokkal kapcsolatos előadáson vettek részt, bejárták a Nemzeti Parkhoz tartozó Mágori Tanösvényt és a kihelyezett testnevelés órák mellett jutott idő a vidám játékra is.

A szervezésben Halászné Petrusán Emese és Liker Anna tanítók vállaltak nagy szerepet, Máté Andrea és Huszár Anikó foglalkozásvezetőknek pedig az értékes előadásokat köszönhetik a résztvevők.

Fotó: Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.