2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Programdús évet zárnak a civilek Végegyházán

Programdús évet zárnak a civilek Végegyházán

Évzáró találkozójára gyűlt össze a Civil Kerekasztal Végegyházán a napokban a Barangoló Közösségi Házban. A szerveződés – amelyet a Barangoló Közhasznú Egyesület koordinál – a település civil szervezetei, önszerveződő közösségei és intézményei részére évadzáró összejövetelét tartotta.

Első témaként a Barangoló Közösségi Ház éves működését tekintették át a megjelentek. A közösségi ház az idei évben 52 rendezvényt valósított meg, összesen 1647 látogató számára. A szakköri foglalkozásokon 910 fő vett részt, az egyéb szolgáltatásokat, mint az internethasználat, pályázati és civil szervezetfejlesztési tanácsadás vagy az irodai szolgáltatások 623 fő vette igénybe. Impozáns az összesített statisztika is, hiszen összesen 3180 fő és közel ezer óra volt az éves eredmény. Lényeges elem az is, hogy továbbra is minden szolgáltatást térítésmentesen nyújt a közösségi ház a végegyháziak számára.

– A következő téma a szervezetek évértékelése volt, ahol mindenki elmondta az idei év történéseit, sikereit, kudarcait, és szóba kerültek a tervek is. Azt mindenképp megállapíthatjuk, hogy bár településünk lélekszáma kicsi, a közösségi életünk igen produktív és sokszínű. Reményeink szerint a jövő évben is legalább ennyi eseményt, rendezvényt, foglalkozást valósítanak meg szervezeteink – osztotta meg hírportálunkkal Horváth Judit, a Barangoló Közhasznú Egyesület elnöke.

A jövőt tekintve a 2018. évi községi rendezvénynaptár összeállítása is megtörtént, akik jelezték rendezvényeiket, azok bekerültek a jövő év elején minden helyihez eljutó rendezvénynaptárba, amely már több éves hagyomány Végegyházán.

– A civil kerekasztalunk ebben az évben is számos lehetőséget biztosított az együttműködésre hajlandó szervezeteknek és intézményeknek a pályázati tájékoztatóinkon, szervezetfejlesztési segítségen túl – nyilatkozta az elnök.

Megtudtuk, a végegyházi Civil Kerekasztal az együttműködés színtere, amely vár minden olyan szervezetet, amely hajlandó a közös gondolkodásra és a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.