2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Pótfelvételi: ma kiderül kit vettek fel

Pótfelvételi: ma kiderül kit vettek fel

Nyilvánosságra hozzák a pótfelvételi eljárás ponthatárait, ebben az évben 8305-en jelentkeztek, legtöbben alapképzésre, levelező munkarendben. A felvételizők körében a legnépszerűbbek a gazdasági képzési területbe tartozó szakok.

A mai napon eldől, a 8305 pótfelvételizőből hányan kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptember elsején, a ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon hozzák nyilvánosságra. Azok a jelentkezők, akik a pótfelvételi eljárás során megadták a mobilszámukat, a pontok kihirdetése után SMS-ben is értesítést kapnak. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban. Idén a pótfelvételizők 67 százaléka alapképzésre, 7 százaléka osztatlan mesterképzésre, 16 százalékuk felsőoktatási szakképzésre, míg 10 százalékuk mesterképzésre adta be jelentkezését – olvasható az Oktatási Hivatal közleményében.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében – amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették – a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, vagyis a július 26-án nyilvánosságra hozott ponthatároknál. A hivatal tájékoztatása szerint, ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, vagyis alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, míg mesterképzésen 50 pont.

A pótfelvételi eljárás keretében szakra lehetett jelentkezni, legtöbben az alapképzést választották, főként levelező munkarendben. A felmérések szerint a felvételizők leginkább a gazdasági képzési területbe tartozó szakokat jelöltek meg, ezek közül a legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, valamint a jogász szakok voltak, de a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser, a gépészmérnök, a programtervező informatikus és a csecsemő- és kisgyermeknevelő képzéseket is sokan választották.

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.